Haber

Kapıkule’de tırın içinde kaçak uçak ele geçirildi

Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen bir tırda arama yapıldı. Arama sırasında treylerin üzerinde 1964 model Cessna F172 tipi uçak kanatları sökülmüş halde bulundu.

Alican Zeray’ın haberine göre sürücü VM, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan gözaltına alındı. Şüpheli VM yargılamalarının ardından serbest bırakıldı.

UÇAK ELE GETİRİLDİ

Ele geçirilen uçağın Çorlu Havalimanı’na gönderilmesi için yazışma yapıldı. Ancak burada yer olmadığından uçak başka bir kamyona yüklenerek emniyete götürülmek üzere Atatürk Havalimanı’na götürüldü.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda habersiz ele geçirilen ve antika olarak değerlenen uçak, döneminin en lüks 3 yolcu taşıma uçağı arasında yer alıyor. Kısa mesafelerde kalkış ve iniş yapabilme özelliğine sahip uçağın piyasa değeri 620 bin Türk Lirası.

Eğitim uçağı olarak üretilen tek motorlu uçağın kanadı 11 metre, uzunluğu ise 8,28 metre. Uçak günümüzde hala eğitim uçağı olarak kullanılmaktadır. Kaçak eşya olarak ele geçirilen uçağın hukuki sürecin tamamlanmasının ardından satılabileceği kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu