Haber

Ege Üniversitesi Stadyumu Kışa Hazır

Geçtiğimiz yıl yenilenen ve tamamen sporcu sağlığına uygun hale getirilen Ege Üniversitesi (EÜ) 20 Mayıs Stadyumu, Ege Üniversitesi (EÜ) Bayındır Meslek Yüksekokulu Çim Saha Tesisi ve İşletmeciliği öğrencilerinin çalışmaları sonucunda kışa hazır hale getirildi. programı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Bayındır Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Stadyumun bakım çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Ali Salman ve öğrencilerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ege Üniversitesi (EÜ) 20 Mayıs Stadyumu, Ege Üniversitesi (EÜ) Bayındır Meslek Yüksekokulu Çim Saha Tesisi ve Yönetimi programı öğrencilerinin çalışmaları sonucunda kışa hazır hale getirildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da tesisleri ziyaret etti. Daha sonra açıklama yapan Rektör Budak, Ege Üniversitesi’nin geniş spor tesisi tesislerine sahip olduğunu belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üniversitemize nitelikli sporcu yetiştirilmesine büyük önem veriyoruz. İyi sporcular, iyi tesislerde yetişir.” Bu bilinçle tesislerimizi her zaman yeniliyor ve bakımını yapıyoruz.” “Bayındır Meslek Yüksekokulu Çim Saha Tesisi ve Yönetimi programı öğrencileri 20 Mayıs Stadyumumuzun kış sezonuna hazır hale getirilmesi için çaba harcadılar. Çalışmaya katılan öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili birçok uygulamayı deneyimleme fırsatı buldular. Çalışmaya katkı sağlayan öğretmenlerimize ve özellikle değerli öğrencilerimize teşekkür ederiz.” kullanılmış.

“Ülkemizin ilk Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu”

Bayındır Meslek Yüksekokulu ve AB Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Salman, Türkiye’de çim alanında eğitim veren ilk önlisans programının kolejler bünyesinde açıldığını vurguladı. Prof. Yurt dışındaki stadyumlarda Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın desteğiyle çim sektörünün sorunlarına çözüm üretiyoruz.” “Dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla ülkemizin ilk Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu” dedi.

“Çim bakımının her aşamasını öğrencilerimiz bizzat gerçekleştirdi”

Doç. 20 Mayıs Stadı’nda yürütülen çalışmaların öğrencilerin pratik yapması açısından faydalı olduğunu belirten Prof. Dr. Salman, “Geçen yıldan bu yana stadımızda öğrencilerimizle çeşitli uygulamalar gerçekleştiriyoruz. İstekli öğrencilerimiz sahamızın kış bakım çalışmalarının her aşamasına katılarak uygulamalı bir şekilde öğrenme fırsatı buldular. Çalışma kapsamında öğrencilerimiz; traktör sürüşü, dikey kesim uygulaması, şekillendirme, gübreleme, tohum ekimi, örtü toprağı atma, dragmat “Tohum ekimi sonrası aşamalarda tarlanın durumunu inceleyen öğrenciler, gördükleri manzaradan memnun kaldılar. Başarılı çalışmalarının sonuçları. Ayrıca güneş nedeniyle rengi solan stadyum koltuklarının da kaynak makinesi yakma çalışması sonrasında daha hoş görünmesini sağladılar. Bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. – İZMİR

kumruajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu