Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilkokul öğrencilerine yönelik ‘Genç Gönüllüler Çocuk Gönüllülerle Buluşuyor’ Projesini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilkokul öğrencilerine yönelik “Genç Gönüllüler Çocuk Gönüllülerle Buluşuyor Projesi” düzenleneceğini belirtti.

Erbaş, yaptığı yazılı açıklamada, nesiller arası etkileşimin artırılması ve onlara gerçek bir rol model sunulması hedefiyle başlatılan projenin nesillere ve millete hayırlar getirmesi için dua etti.

Cumhurbaşkanlığı olarak ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmalara ilkokul öğrencilerini de ekleyerek “Genç Gönüllüler Çocuk Gönüllülerle Buluşuyor” projesini hayata geçirdiklerini belirten Erbaş, şöyle konuştu:

“Nesillerimiz arasındaki etkileşimi artırmak ve onlara gerçek bir rol model kazandırmak amacıyla başlatacağımız bu proje kapsamında üniversite ve lise öğrencisi Diyanet İşleri genç gönüllülerimiz, gençlere yönelik etkinlikler düzenleyecek. İlkokulda okuyan kardeşlerimizi doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Öncelikle il gençlik koordinatörlerimiz ve manevi danışmanlarımızın yardımıyla “Pilot olarak belirlenen 10 ilde gerçekleştirilecek projenin ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum.” nesillerimize ve milletimize, Yüce Rabbimizden kolaylık niyaz ediyorum.”

10 ilde 2 bin öğrenciye ulaşılacak

Çocukların Kur’an ve Sünnet ışığında yetişmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik Diyanet gençlik hizmetleri mekanlarında ve camilerde denetiminde değerler eğitimi faaliyetleri düzenlenecek. manevi danışmanlar ve din görevlileri.

Ayrıca lise ve üniversite öğrencileri arasından seçilecek “Diyanet İşleri Genç Gönüllüleri” ilkokul öğrencilerine rehberlik edecek.

Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Konya, Manisa, Samsun, Şırnak, Tekirdağ, İstanbul’un Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer il merkezlerinin yanı sıra; Ankara’nın Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinin pilot bölge olarak belirlendiği çalışma kapsamında en az 2 bin çocuk ve gence ulaşılması planlanıyor.

Belirlenen il ve ilçelerde tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütecek olan Cumhurbaşkanlığı, öncelikle il müftülüklerinde bir heyet oluşturacak, ardından manevi danışmanlar ve din görevlileri, Diyanet gençlik merkezleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlenmesi aşamasına geçilecek. mescitler, genç gönüllüler ve çocuk gönüllüler.

Başkanlık, tüm bu aşamaların sonunda belirlediği genç gönüllüler ile çocuk gönüllüleri bir araya getirerek tanışmalarını sağlayacak.

Çocuklara ödevlerinde yardımcı olunacak

Yarıyıl tatilinin sonunda başlaması planlanan projede genç gönüllüler ilkokul öğrencilerine yönelik haftalık programlar ve etkinlikler düzenleyecek. Genç gönüllüler, haftada bir kez çocuk gönüllülere ödevlerini yapmalarında yardımcı olacak ve sonunda haftalık programa göre toplulukla birlikte kamp yapma, öğle namazı kılma gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek.

Pilot illerdeki deneyimler değerlendirilerek projenin 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında tüm il ve ilçelere yaygınlaştırılması planlanıyor.

kangal-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu