Ekonomi

Citi, Şubat Ayı Dizüstü Bilgisayar Sevkiyat Rakamlarının Ardından AMD Hisseleri Konusunda İyimser

Salı günü Citi, AMD (NASDAQ:AMD) hisselerini satın alma tavsiyesini yineleyerek 192 $ fiyat hedefi belirledi. Bu teyit, şirketin Şubat ayında sevk edilen dizüstü bilgisayar sayısının beklenenden daha yüksek olduğunu belirten Amerika Birleşik Devletleri Yarı İletken şirketleri incelemesinin bir parçasıdır.

Şubat ayında sevk edilen notebook sayısında bir önceki aya göre %2’lik bir azalma olsa da sonuç tahmin edilenden daha güçlü oldu. Citi, bu durumun Dell’in iş bilgisayarlarına olan talebin artmasından kaynaklandığına inanıyor. Bu gelişme, sevk edilen dizüstü bilgisayar sayısının tahminleri karşılamadığı ve daha az umut verici olan Ocak ayının ardından olumlu bir gösterge olarak görülüyor.

Citi analistleri, 2024 yılının ilk çeyreğinde sevk edilen dizüstü bilgisayar sayısına ilişkin tahminlerini değiştirdi. Artık bir önceki çeyreğe göre %14’lük bir düşüş yerine %12’lik bir düşüş bekliyorlar. Bu yeni tahmin, %17’lik olağan mevsimsel düşüşten daha olumlu ve yeni ürünlerin piyasaya sürülmesinin bir sonucu.

Şubat ayı verileri olumlu olmakla birlikte, hayal kırıklığı yaratan bir Ocak ayının ardından geldi. Citi, kişisel bilgisayar pazarındaki toparlanma daha istikrarlı hale geldikçe, aylık dizüstü bilgisayar sevkiyat rakamlarındaki bu değişkenlik eğiliminin 2024 yılına kadar devam etmesini bekliyor.

Şirket, AMD’nin yanı sıra Intel hakkında da nötr bir görüşe sahip olmaya devam ediyor. Citi, AMD’nin 2024 takvim yılı için hisse başına kazancının 2,75 dolar olacağını tahmin ediyor ki bu ortalama analist tahmini olan 3,40 dolardan daha düşük. Öte yandan, Intel için hisse başına kazanç tahminleri 0,81 dolar ile ortalama tahmin olan 0,55 dolardan daha yüksek.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu