Teknoloji

Booz Allen, ABD enerji inovasyonunu desteklemek için 550 milyon dolarlık sözleşme kazandı

MCLEAN, Va. – Booz Allen Hamilton (NYSE: BAH), ABD Enerji Bakanlığı’nın İleri Araştırma Projeleri Ajansı-Enerji’ye (ARPA-E) kapsamlı destek sağlamak üzere 550 milyon dolar değerinde on yıllık bir sözleşme imzaladı.

Sözleşme, ülke genelinde enerjinin üretilme, depolanma ve kullanılma şeklini dönüştürebilecek, sonuçta emisyon azaltımına katkıda bulunacak ve ABD elektrik şebekesinin dayanıklılığını artıracak çığır açan teknolojilerin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Booz Allen ve ARPA-E arasındaki ortaklık, ajansın 2009’daki kuruluşuna kadar uzanıyor ve ARPA-E ajansın kuruluşunda önemli bir rol oynuyor. Booz Allen, ARPA-E’ye şu anda özel sektör yatırımı için fazla spekülatif olan yenilikçi enerji çözümlerini belirleme ve geliştirme konusunda yardımcı olmayı taahhüt ettiği için işbirliği devam edecek.

Booz Allen’ın 50’den fazla doktora sahibini içeren ekibi, kavramsallaştırmadan riskten arındırmaya kadar teknoloji geliştirmenin çeşitli aşamalarında yer alarak bu yeni teknolojilerin uzun vadeli finansman çekebilmesini ve pazara hazır hale gelmesini sağlayacak. Sözleşme, şirketin dijital dönüşüm, proje yönetimi, finans ve yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) alanlarındaki uzmanlığından yararlanarak tüm organizasyonu kapsayan bir yaklaşım içeriyor.

Şirketin ARPA-E ile olan geçmişi, Alaska’ya yapılan ilk hibrit-elektrikli uçuş, ilk ticari doğrudan Hava Yakalama tesisinin lansmanı ve termofotovoltaik hücrelere adanmış dünyanın ilk üretim hattının kurulması gibi önemli başarıları içeriyor. Bu çabalar, 150’den fazla yeni şirketin kurulması, 7.318 hakemli makalenin yayınlanması ve 1.120 ABD patentinin üretilmesi gibi somut sonuçlara yol açmıştır.

Booz Allen’ın enerji ve iklim girişimlerine olan daha geniş bağlılığı, dijital ikiz teknolojisini kullanarak iklime dayanıklı Tyndall Hava Kuvvetleri Üssü’nü yeniden inşa etmek ve iklim zekasını geliştirmek için yapay zeka ve makine öğrenimini uygulamak gibi projeleri kapsayan çeşitli portföylerinde açıkça görülmektedir.

Bu yeni sözleşme, Booz Allen’ın ABD’nin bilim ve teknolojideki konumunu ilerletme, çevresel zorlukları ele alma ve yenilikçi enerji araştırmaları yoluyla ekonomik refahı teşvik etme konusundaki süregelen kararlılığının altını çiziyor. Çalışma öncelikle ARPA-E’nin Washington DC’deki merkezinde yürütülecek ve Booz Allen’ın enerji sektöründe değişim yaratanları güçlendirme misyonunun bir parçasını oluşturacak.

Bu makaledeki bilgiler basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

cumraajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu