Haber

Kars’ta yolcu otobüsü kazasında ölü sayısı 8’e yükseldi

Kaza, sabah saatlerinde Sarıkamış ilçesi Karakurt Viyadüğü’nde meydana geldi. Dün saat 17.00 sıralarında Ankara’dan hareket eden şu anda sürücüsünün adı belirlenemeyen 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü, sabah saatlerinde Karakurt Viyadüğü’nden düştü.

Kaza yerine giden Vali Yardımcısı Muhammed Furkan Tuna, 2 şoför ve 25 yolcunun bulunduğu otobüste 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Kars-Erzurum arasında yapımı tamamlanan Karakurt-Horasan Yolu Taşlı Güney-2 Viyadüğü 7 Kasım 2022 tarihinde tamamlanarak trafiğe açıldı. Viyadük 574 metre uzunluğunda ve 120 metre yüksekliğindedir.

ANTALYA’DA TUR MİNİBÜSÜNE TIR ÇALIŞTI

Antalya’nın Alanya ilçesinde havalimanına turist götüren sağlık minibüsünün arkadan duran bir kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kazada minibüs sürücüsü ve Ukraynalı varyete rehberi hayatını kaybetti. Kazada 12 Kazakistanlı turistten 6’sı ağır 10 turist yaralandı.

Kaza; Alanya-Manavgat D-400 karayolu üzerinde sabaha karşı meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alanya istikametinden Manavgat istikametine seyir halinde bulunan Mevlüt Otuzoğlu’nun kullandığı 07 K 0848 plakalı minibüs, 34 AHB 093 plakalı kamyonla çarpıştı. Duraksayan Ümit Pardı.

Tur minibüsünün ön kısmının tırın altına girerek hurdaya döndüğü kazada, ön koltukta seyahat eden varyete minibüsünün sürücüsü Mevlüt Otuzoğlu (48) ile Ukraynalı rehber Diana Volutska (26) sıkıştı. araçta trajik bir şekilde öldü. Antalya Havalimanı’na giden minibüste bulunan Kazakistan uyruklu 12 turistten 6’sı ağır 10 kişi yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Alanya birimine bağlı çok sayıda ambulans, jandarma, trafik, itfaiye ve kurtarma grubu sevk edildi. Yaralılar, olay yerine gelen 112 sağlık ekibinin müdahalesinin ardından Manavgat ve Alanya’daki hastanelere kaldırıldı.
 


HAVAALANINA GİDİYORDU

Kazayı haber alan ve olay yerine gelen sağlık minibüs şoförü, gece saat 24.00’te Antalya Havalimanı’ndan birlikte yolcu aldıkları kaza yapan Mevlüt Otuzoğlu’nu tespit ederek, bu yolcuları saat 02.00’ye kadar otellerine teslim etti, araç temizlendi ve yine saat 05.00’te otellerden ayrıldı. Topladı ve Antalya Havalimanı’na gideceğini ifade etti.

Öte yandan 9 yaralı ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, başından yaralanan ve sürekli kanlar içinde kalan Kazak turist, sağlık ekiplerinin tüm çabalarına rağmen ambulansa binerek hastaneye gitmeyi reddetti. ve diğer yetkililer. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği kaldırımda oturan Kazak turist, yanında bulunan ve kazayı yara almadan atlatan kızı ve oğlunun jandarmaya götürülmesinin ardından ambulansa binerek hastaneye gitmeyi kabul etti. Yaklaşık 30 dakikalık mücadelenin ardından çantalı araç.

CAN KAYBI 8’E YÜKSELDİ

Erzurum-Kars karayolunun Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra dün sabah şarampole devrilen otobüsten ağır yaralı olarak çıkarılarak Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

KAYNAK: AJANSLAR

haberulas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu