Haber

Yavuz Ağıralioğlu Fatih Portakal’ı yalanladı

Sözcü TV haber sunucusu Fatih Portakal’ın, Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olması için teklif geldiğini iddia eden eski DÜZGÜN Partili Yavuz Ağıralioğlu ise bu iddiaları yalanladı. Ağıralioğlu, kendisinin AK Parti’nin İstanbul adayı olacağına dair daha önce de iddiaların ortaya atıldığını kaydetti.

‘MİZACIMIZA UYGUN DEĞİL’

Belediye başkanlığının ‘mizacına uygun olmadığını’ söyleyen Ağıralioğlu katıldı Karar TVYayınında tezlerle ilgili şunları söyledi:

“Kimse benimle görüşmedi. İlk seçim bittikten sonra belediyeyle ilgili şunu söyledim; O dönemde AK Parti ve İstanbul konuşuluyordu. ‘Benim mizacım belediye başkanı olmaya uygun değil’ dedim, o zaman da bunu söyledim. Bu sonradan ortaya çıktı, bunun ne olduğunu bilmiyorum. Benimle bu şekilde iletişime geçilmedi. Ciddiye almadığım için çıkıp inkar bile etmedim. (‘Mizacınız neden uygun değil?’ sorusu üzerine) Belediye başkanı olmak başka bir şey. Yaklaşık 35 yıldır siyasetin içindeyim, hiçbir zaman belediye başkanı olmak gibi bir gündemim olmadı. Bu, ciddiye almadığım için inkar etmeyeceğim bir haber. Aksi halde bunu inkar ederdim. Politikacıların uygun görülmesi, uygun görülmemesinden daha değerlidir.”

FATİH PORTAKAL’IN İDDİASI

Fatih Portakal, Yeniden Refah Partisi’nden Fatih Erbakan’ın, Mayıs seçimleri öncesinde İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Belediye Başkanı adayı olmayı teklif ettiğini ancak teklifin reddedildiğini iddia etti.

Portakal şunları önerdi:

“Bugün Kağıthane’de bir esnaf lokantası var. İçeri üç beyefendi girdi, onların da yakalarında Refah Partisi rozetleri vardı. Gelenler YRP’nin ilçe teşkilatından. Hayırlı olsun Fatih Bey adayını açıklayacak, Kim olacak, duyan var mı, adını söyledim, ‘Yavuz Ağıralioğlu olabilir’ dediler. ‘Hadi canım’ dedim. ‘Kendi partisini kurmaya çalışıyor, bu mümkün olabilir mi?’ dedim. ‘Evet’ dediler, olmazsa Elif Erbakan’ı görmek istediklerini söylediler.

Sayın Yavuz kendisine teşekkür ederek şu anda YRP’den aday olmayı düşünmediğini söyledi. Teklif de Fatih Erbakan’dan geldi.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu