Haber

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: 17 bin 435 yardım gönüllüsü ve kurtarma ekibini deprem bölgesine taşıdık

Türk Hava Yolları (THY) İdari ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, depremden etkilenen illere toplam 238 sefer gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu seferlerin 89’u sonradan eklenen insani yardım seferleri. 17 bin 435 yardım gönüllüsünü arama kurtarma ekipleriyle deprem bölgesine ulaştırdık. 1 bin 919 kişiyi havalimanlarından ücretsiz getirdik” dedi. Bolat, yarın deprem bölgesindeki illere yaklaşık 240 sefer yapacaklarını duyurdu.

Ahmet Bolat, THY’nin İstanbul Havalimanı’ndaki Operasyon Kontrol Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, THY’nin gerçekleştirdiği operasyonlar ve şok bölgesinde yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bolat, AFAD ve valiliklerle koordineli olarak geçmişten bugüne depremden etkilenen kentlere insani yardım malzemesi, teçhizat, arama kurtarma ekipleri ve yardım gönüllüleri taşıdıklarını ve taşımaya devam edeceklerini söyledi. Bolat, deprem bölgesindeki illere iki günde toplam 238 sefer gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “89’u sonradan eklenen insani yardım uçuşları. Talepler alıyoruz ve elimizdeki tüm uçakları bunları yerine getirmek için kullanıyoruz. Arama kurtarma ekipleriyle bugüne kadar 17 bin 435 yardım gönüllüsünü deprem bölgesine ulaştırdık. Bu seferlerle 4.919 insani yardım insanını havalimanlarından ücretsiz getirdik. Toplam tarifeli seferlerimizle birlikte afet bölgesinden 18 bin 460 yolcu taşıdık” dedi.

“Yarın için 240’a yakın sefer planladık”

Afet bölgesinde uçuş yapılan şehirlerin Adıyaman, Gaziantep, Adana, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa ve Diyarbakır olduğunu belirten Ahmet Bolat, “Kullandığımız rezervasyon sistemi sayesinde önce ulaşım ücretini yüzde 100’e indirdik. TL, sonra bulduğumuz bir formülle ulaşım bedelini bedavaya indirdik.. Havalimanlarında sıkışıklık olmasın diye yolcularımızı rezervasyonla almaya çalıştık.Özellikle Adıyaman’a inmek üzere olan iki uçağımız daha var. Şu anda bir uçağımız Adıyaman’dan yolcu aldı dönüş yapıyor.5 seferimiz daha var.Bunlar 189 kişilik yolcu uçağı toplam 900.En yakın yolcumuzu Adıyaman’dan tahliye edeceğiz.İnsanlarımıza şunu söylemek istiyorum. havaalanında bekliyoruz.Burada hepimiz gece gündüz çalışıyoruz.Huzur içinde beklesinler.Uçaklarımız inerken arkadaşlarımız belli bir sıraya koyuyorlar.Önceliği yaşlılara ve bebeklere veriyoruz.Tıpkı önlemlerimizi aldığımız gibi. Kahramanmaraş’ta biriken yolcular. yarın için 240’a yakın sefer planladık. Uçak fikrimiz yok. İç ve dış sınırlardan uçuşları kestik. Grup sıkıntımız yok. Arkadaşlarımız evlerinde üniformalarıyla bekliyorlar ve görev verildiğinde geliyorlar. Bu bilinçle tüm THY ailesi bu korkunç günleri ülkemizle birlikte atlatacaktır. 11 kargo uçağı gönderdik, 850 ton taşıdık. Kargo uçakları daha çok ekipman, araç ve gereç, jeneratör taşıdı. Sabaha kadar 11 kargo uçağı daha gönderiyoruz. Daha çok Adana ve İncirlik’e gidiyorlar. Taşıyacağımız toplam yük 1.300 ton olacak. Bundan sonra daha çok çadır ve battaniye taşıyacağız. 2 bin 500’e yakın çadır, 40 bin battaniye ve uyku tulumu taşıdık, taşıyoruz.” Ahmet Bolat, “AFAD ve valilik ile koordineli çalışıyoruz. Bizden istedikleri sağlık çalışanı, ekipmanı olan, kurtarma ruhsatı olan arkadaşları. Lütfen havaalanlarına gelip operasyonlarımıza ‘bizi gönderin’ demeyin. Devletimizle tam bir koordinasyon içinde çalışıyoruz” dedi.

HATAY HAVAALANI UÇUŞLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bolat, pistleri hasar gören Hatay Havalimanı’na seferlerin ne zaman başlayacağına ilişkin bir soruyu da yanıtlayarak, “Burası DHMİ ayağı. DHMİ bazen NOTAM’ın havalimanları. Bu havalimanları planlanıyor. belli kapasiteler mesela Adıyaman’a 5 uçak iner inmez operasyon duruyor bu uçaklardan birinin gitmesi gerekiyor yerine başka bir uçak alınıyor sallanan bölgeye uçuşlarımız Adana, Adıyaman, Gaziantep, Elazığ, Kahramanmaraş’a tahliye oluyor. , Şanlıurfa, Diyarbakır. Sefer yapıyoruz.” cevap verdi. Bolat, “Bu konuda hem büyükelçiliklerimizle hem de yurt dışı müdürlüklerimizle sürekli temas halindeyiz. Yurtdışındaki operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Yanlarında kurtarma ekipleri, köpekler ve ekipman getirdik, getirmeye de devam edeceğiz.”

habertavsanli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu