Haber

Sözde yönetim kurulu üyesi öldürüldü! MİT kırmızı listeye bir çizik daha attı!

Pençe-Kilit operasyonlarına karşı örgütün üst yönetimi tarafından özel olarak görevlendirilen Yunus DEMİR, terör suçundan arananlar listesinde “Kırmızı Kategori”de yer aldı. DEMİR, INTERPOL Kırmızı Bülteniyle de aranıyordu.

MİT’İN HEDEFİ OLDU

Terörist Yunus DEMİR, Irak’ta Türk güvenlik güçlerine yönelik eylemlerin planlanması ve yönetilmesinden bizzat sorumluydu.

Örgütün Medya Savunma Alanları olarak adlandırdığı bölgenin sorumluları arasında yer alan Şivan Gever, aynı zamanda PKK/HPG Askeri Yönetim Kurulu üyesiydi.

MİT, Pençe-Kilit bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne saldırmak üzere bir grup teröristi eğiten Yunus DEMİR’i de hedef listesine aldı.

TÜRK ASKERLERİNE SALDIRMAYA HAZIRLANIYORDU

MİT, Yunus DEMİR’i etkisiz hale getirmek için özel eğitimli casuslarını sahaya gönderdi. Saha casusları uzun çalışmalar sonucunda Şivan Gever Kod Yunus DEMİR’in yerini tespit etti.

Pençe-Kilit operasyon alanında Türk askerine karşı eylem yapacak teröristlerin son hazırlıklarına terörist Yunus DEMİR’in nezaret ettiği belirlendi. İşlem için düğmeye basıldı.

Şivan Gever Kod Yunus DEMİR ve beraberindeki teröristler MİT’in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

ŞİVAN GEVER KOD YUNUS DEMİR KİMDİR?

Şivan Gever Kod Yunus DEMİR, 1995 yılında PKK ekiplerine katıldı. Uzun yıllar yurt içinde ve Kuzey Irak’ta örgütsel faaliyetlerde bulundu. Yurt içinde faaliyet gösterdiği dönemlerde sorumlu olduğu gruplarla karakol baskınları düzenledi.

2014 yılında Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri’nin (YRK) Irak/Kandil bölgesindeki infazında görev aldı. 2015 yılının ilk yarısında Haki Karaer Akademisi’nde genel müdür olarak görev yaptı.

2015-2017 yılları arasında YPG Subayı olarak Suriye’de bulundu. 2019 yılına kadar Sincar HPG Saha Müdürü olarak görev yaptı.

2021 yılında Irak/Zap bölgesindeki Medya Savunma Alanlarından sorumlu oldu. 2022 yılı itibariyle Medya Savunma Alanlarında beşli yönetiminde yer aldı. Ocak 2023 itibarıyla Pençe-Kilit operasyonuna karşı örgüt tarafından sorumlu olarak atandı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu