Haber

OpenAI CEO’su Altman görevden alındı: ‘Fransa’ya gelebilir’

Yapay zeka uygulaması ChatGPT’yi geliştiren OpenAI CEO’su Sam Altman’ın şirketin yönetim kurulu tarafından görevden alınmasının ardından Fransa Dijitalleşme ve Telekomünikasyon Bakanı Jean-Noel Barrot, sosyal medya platformunda açıklama yaparak beni ülkesine davet etti.

Reuters’in haberine göre Barrot, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Sam Altman, ekibi ve diğer yeteneklere isterlerse Fransa’nın kapıları onlara açık.” dedi.

MACRON: YAPAY ZEKA DİLİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITSIN

Mayıs ayında Avrupa başkentlerine yaptığı ziyaretlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de görüşen Altman, yapay zeka alanında dünyada devam eden yarışta Fransa ve Avrupa’nın yerini ele aldı.

İlk başkanlık döneminin başında yapay zekada ABD ve Çin’in gerisinde kalmayacağının sözünü veren Macron, üretken yapay zekanın büyük potansiyelinden ve Fransa’nın gelecek yıl başkent Paris’te düzenlemeyi planladığı yapay zeka konferansından bahsetti. Cuma günü teknoloji dünyasının liderlerine paylaştığı video mesajı.

Yalnızca İngilizce içeriklerin yapay zeka algoritmalarına entegre edilmemesini sağlamanın Fransa için “uygarlık açısından bir meydan okuma” olduğunu anlatan Macron, “Ben de bunun Fransız kültürünü, dilini ve düşünce biçimini yansıtmasını istiyorum.”

Ne oldu?

ChatGPT’yi geliştiren şirket OpenAI tarafından 17 Kasım’da yapılan açıklamada, şirketin yönetim kurulunun, Sam Altman’ın CEO ve yönetim kurulu görevinden ayrılacağını açıkladığı belirtildi. Açıklamada, Altman’ın görevine şirketin teknolojiden sorumlu şefi Mira Murati’nin geçici olarak atandığı kaydedildi.

Açıklamada, Altman’ın istifasının yönetim kurulu tarafından yürütülen inceleme sürecinin ardından geldiği, bu süreçte Altman’ın yönetim kuruluyla iletişiminde dengeli ve samimi olmadığı, bu durumun Altman’ın görevden alınmasına engel olduğu belirtildi. sorumluluklarını yerine getirmek.

Açıklamada, “Yönetim kurulunun artık Altman’ın OpenAI’ye liderlik etmeye devam etme becerisine güveni yok” denildi. (DIŞ HABER)

caykaraajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu