Haber

Almanya’da yüz binlerce kişi ırkçılığa karşı sokaklara çıktı

Neo-Naziler ile faşist Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin, Almanya’nın kuzeyindeki Potsdam kentinde, ülkedeki göçmenleri sınır dışı etme gündemiyle bilinmeyen bir toplantı düzenlediğinin ortaya çıkmasının ardından ülkede ırkçılığa karşı gösteriler yayılıyor.

Almanya’nın farklı şehirlerinde yüz binlerce kişi ırkçılığa ve aşırı sağa karşı gösteri yaptı.

Başkent Berlin’de Federal Meclis önünde toplanan binlerce kişi, milyonlarca yabancının ülkeden sınır dışı edilmesi planlarını ve İslam karşıtı, aşırı sağ popülist Almanya İçin Alternatif (AfD) Partisi’ni protesto etti.

Göstericiler, “Her yerde insan düşmanlığına karşı”, “Tüm Berlin AfD’den nefret ediyor” ve “Faşizme karşı hep birlikte”, “Sessiz rıza”, “Nazilere karşı”, “Bir daha asla”, “Aşırı sağcılar” gibi sloganlar attı. “. “Seçim alternatif değildir” ve “Naziler dışarı” yazılı pankartlar taşıdılar.

Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) oluşan hükümete tepki gösteren konuşmalarda, hükümet üyelerinden aralarındaki kavgaları durdurup AfD ve aşırı sağla mücadele etmeleri istendi. .

Berlin polisi, eyleme 60 binden fazla kişinin katıldığını bildirdi.

Öte yandan ülkenin diğer kentlerinde de aşırı sağcı protestolar düzenlendi. Münih’teki gösteriye 80 bin kişinin katıldığı belirtilirken, polisin yoğunluk nedeniyle katılımcıların güvenliğinin sağlanamadığını belirtmesi nedeniyle hareket tamamlanamadı.

AfD ve aşırı sağ karşıtı gösterilere Köln’de 70 bin, Bremen’de 45 bin, Saarbrücken’de ise 12 bin kişinin katıldığı açıklandı.

Ne oldu?

Kasım 2023’te Almanya’nın Potsdam kentinde AfD’li siyasetçiler ve Hıristiyan Demokrat Parti’nin bazı üyelerinin, milyonlarca yabancının Almanya’dan zorla sınır dışı edilmesini öngören bir planı gizlice tartıştıkları ortaya çıktı.

Uzak Doğu’nun eski başkanı Martin Sellner’in de katıldığı toplantıda, sığınmacıların, ülkede kalma hakkı bulunan yabancıların ve Avrupa kültürünü benimsemeyen Alman vatandaşlarının sınır dışı edilmesine yönelik planın görüşüldüğü belirtildi. -sağ Avusturya’da “Kimlikçi Hareket”.

Gizli toplantının ortaya çıkmasının ardından ülkede AfD’nin kapatılmasına yönelik tartışmalar başladı ve son dönemde insanlar aşırı sağ ve AfD’yi protesto etmek için sokaklara döküldü. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu