Haber

Milli güreşçiler Buse Tosun Çavuşoğlu ve Evin Demirhan Yavuz, Avrupa Şampiyonası ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda zirvede yer almak istiyor.

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçiler Buse Tosun Çavuşoğlu ve Meskenin Demirhan Yavuz, Avrupa Şampiyonası’nda ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda zirvede yer almak istiyor.

Aynı yaştaki 28 yaşındaki Çavuşoğlu ve Yavuz, Kadın Milli Güreş Takımı ile Bolu Gençlik ve Spor Müdürlüğü Aladağ Kamp Eğitim Merkezi’nde kamp yaparak, yapılacak Avrupa Şampiyonası’na güç toplamak için günde iki kez antrenman yaptı. 12-18 Şubat tarihleri ​​arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te.

Kamp eğitimlerini tamamlayarak Avrupa şampiyonluğunu tekrarlamak üzere Romanya’ya gitmeye hazırlanan Çavuşoğlu ve Yavuz, daha sonra olimpiyatlarda altın madalya kazanmaya odaklanacak.

Çavuşoğlu: “Tarih yazmak istiyoruz”

Buse Tosun Çavuşoğlu, zor bir spor olduğunu söylediği güreşi 17 yıldır yaptığını söyledi.

Kadın sporcular olarak zorluklara göğüs gerebilecek kadar güçlü olduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, 2024 yılının güreş açısından başarılı bir yıl olacağına inandığını kaydetti.

Avrupa Şampiyonası’na sayılı günlerin kaldığını belirten Çavuşoğlu, takım olarak büyük başarılara imza atarak evlerine döneceklerini düşündüklerini ifade etti.

2022’de grup olarak Avrupa şampiyonu olduklarını hatırlatan Çavuşoğlu, “En üst basamaktaydık. Bunu devam ettirip tarih yazmak istiyoruz. Her sıklette iddialıyız. Takım ve bireysel olarak Avrupa şampiyonluğunu umuyorum.” şampiyonluklar.” dedi.

Olimpiyatların her sporcunun hayali olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Artık zaman daralıyor. Olimpiyatlar için çok heyecanlıyım. Kendimi podyumun en üst basamağında olimpiyat şampiyonu olarak hayal ediyorum. Adımı tarihe yazmak istiyorum.” Altın harflerle. Bütün amacım bu yönde.” İfadelerini kullandı.

Kota alacak sporcuların bulunduğunu ve onların olimpiyatlarda 6 sıkletin tamamına katılacaklarına inandığını belirten Çavuşoğlu, kararlı gördüğü sporcu arkadaşlarına güvendiğini ve hedeflerini belirlediklerini sözlerine ekledi. Olimpiyatlarda hem grup hem de bireysel olarak zirveye yerleştik.

Yavuz: “Her yıl kendimizi geliştirerek tarihi bir başarıya imza attık.”

Evin Demirhan Yavuz, Avrupa Şampiyonası’nın son hazırlık kampını da Bolu Gençlik ve Spor Müdürlüğü Aladağ Kamp Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yavuz, 2008 yılında güreşe başladığını belirterek, “Ülkemi Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında temsil ettim. Avrupa ve dünya şampiyonu oldum.” söz konusu.

İyi bir takım olduklarını belirten Yavuz, “Her yıl üzerine koyarak tarihi başarılara imza attık. Bugün 2024 Avrupa kadrosunda her sıklette iddialı isimler var. Bu takım Avrupa Şampiyonu olmuş bir takım. Şimdi yoğun bir tempoyla hazırladık.” dedi.

Bu yılın olimpiyat yılı olduğunu hatırlatan Yavuz, “Bu nedenle çok daha iyi bir konsantrasyonla hazırlanıyoruz. Herkes çok formda. İnşallah Avrupa şampiyonasında tarih yazacağız ve takım olarak şampiyonluğu ikinciye getireceğiz” dedi. zaman.” İfadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu