Haber

Dirençli Şehrin Köprüleri Kuruldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “dayanıklı şehir” hedefi doğrultusunda 900 milyon liralık yatırımla İzmir’in 26 ilçesinde 78 köprü ve menfezin üretimi tamamlandı. Çiğli Aydınlıkevler Köprüsü’nde sona yaklaşılırken Bayraklı ve Kınık’ta iki yeni araç köprüsünün yapımına başlandı. Olası bir deprem durumunda hayati değere sahip olan köprüler, şehrin doğal afetlere karşı gücünü artırdı ve trafiğe nefes aldırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldiği günden bu yana başlattığı dayanıklı şehir yaratma çalışmaları kapsamında, İzmir’in köylerinde ve kent merkezinde olası bir doğal afet durumunda risk oluşturabilecek köprü ve menfezler yenilendi. ve güçlendirildi. Su baskını ve taşkınlardan kaynaklanan hasarların önlenmesi ve olası bir deprem sonrasında kesintisiz ulaşımın sağlanması amacıyla Teknik İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 2019 yılından bu yana 69 noktada araç geçişine uygun araç köprüsü ve menfez projeleri tamamlanarak kullanıma sunuldu. 9 noktada dereler üzerinden yaya geçişini sağlayan köprüler tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm bu çalışmalara 900 milyon TL yatırım yaptı.

 

Hem güçlendirdi hem nefes aldırdı

Yenilenen dere üzerindeki araç köprüleri afetlere dayanıklı bir yapıya kavuşurken, bölgedeki trafiğe de nefes aldırdı. Çalışmalar kapsamında Bayındır Hasköy, Güzelbahçe Yelki, Kemalpaşa Nif Çayı, Kınık Kocaömerli, Kiraz Suludere, Menderes Develi, Menderes Akçaköy, Seferihisar Kavakdere, Orhanlı, Ulamış, Beyefendiler ve Torbalı Fetrek Deresi araç köprüleri hizmete açıldı.

 

Çiğli Aydınlıkevler araç köprüsünde sona gelindi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Bornova, Buca, Çiğli, Dikili, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla’nın da aralarında bulunduğu 26 ilçede 78 proje tamamlandı. Çiğli Aydınlıkevler Dere Araç Köprüsü ve Gaziemir Hava Eğitim Yolu (Demiryolu) Araç Köprüsü çalışmaları devam ediyor. Şubat ayında kullanıma açılması planlanan Aydınlıkevler Dere Araç Köprüsü, Cemil Meriç Bulvarı ile 6779 cadde ortasında araç trafiğini rahatlatacak, Çiğli Emniyet Müdürlüğü ve bölgedeki eğitim kurumlarının Anadolu Caddesi ile ilişkisini kolaylaştıracak.

 

Gaziemir trafiğine can verecek

İnşaatı devam eden Gaziemir Hava Eğitim Karayolu Araç Köprüsü’nde fore kazık ve bordür deplasman işleri tamamlandı. Köprü, Dokuz Eylül ve Menderes mahallelerinde ikamet eden ve çalışan vatandaşlara nefes aldıracak. Sarnıç Araç Üst Geçidi çıkışına bağlantı sağlayacak proje, bölgedeki trafiği rahatlatacak.

 

İki yeni araç köprüsü için çalışmalar başlayacak

Teknik İşler ekipleri Bayraklı ve Kınık’ta ihtiyaç duyulan 2 noktaya daha araç köprüleri inşa edecek. Bayraklı Yamanlar Mahallesi Akın Kıvanç Caddesi’ne araç köprüsü eklenecek. Köprü, mevcut dere üzerinden Akın Kıvanç Caddesi ile 7312 Caddesi’ni birbirine bağlayacak. İkinci köprü ise Kınık Örtülü Mahallesi’nde yer alacak. Ekonomik ömrünü tamamlamış ve su baskını riski oluşturan menfez geçişinin yerine yapılacak yeni araç köprüsü, Örtülü Mahallesi ile Karadere Mahallesi arasındaki bağlantı yolu üzerinde yer alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu