Haber

Türkiye’de meydana gelen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Kolombiyalı ekip, ülkelerine döndü.

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntı nedeniyle Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına destek veren Kolombiyalı ekip, ülkelerine döndü.

Kolombiya ekibi, El Dorado Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun ve Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi (UNGRD) tarafından karşılandı.

Sun burada yaptığı konuşmada Kolombiya arama kurtarma ekibine teşekkür ederek, “Bizim burada televizyonda gördüğümüzden çok daha beterini gördünüz, halkımıza birer birer ulaştınız, dokundunuz. Kolombiya halkı elbette sizinle gurur duyuyor.” ve sizler gibi dost bir ülkenin vatandaşlarına sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bu görev, yardımın asla unutulmayacak.” söz konusu.

UNGRD Başkan Yardımcısı Monica Arias Fernandez de Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, “Kolombiya halkı ve hükümeti, 2 kıtayı aşarak kardeş Türk halkına yardım etmek için aşkla yola çıkan grupla gurur duyuyor. Paylaşmaktan onur duyuyoruz. Türk halkının acısını ve bu sıkıntılı günlerinde yanlarında olmaktır.” ifadesini kullandı.

Ekip lideri Johan Stiven Naranjo Garcia, Türkiye’de yaşanan deprem sonrası yardım faaliyetlerine katkı sağlamak için bölgeye gittiklerini belirterek, “Tüm grubumuzla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. AFAD ile iş birliği içinde çalıştık. Yoğun ilgi gördük. Gittiğimiz, geçtiğimiz her sokakta, sokakta Türk halkından “Bize sevgi gösterdiler. Görevimizi tamamlamaktan ve oradaki insanlara destek olmaktan onur duyuyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan Kolombiya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün Hatay’da meydana gelen iki yeni deprem nedeniyle Türkiye ve Suriye ile dayanışma içinde olduğu belirtildi.

Kolombiya, depremzedelere destek için 20 kişilik uzman bir ekiple birlikte 14 Şubat’ta özel eğitimli 8 köpeği Türkiye’ye gönderdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu