Sağlık

Damar yoluyla almayın: İşte doğal glutatyon içeren gıdalar

Glutatyon vücutta doğal olarak üretilen değerli bir antioksidandır. Vücudun ürettiği en güçlü antioksidan olarak da bilinir.

Yaşlanmak istemeyenler son zamanlarda damardan glutatyon alarak bunu engellemeye çalışıyorlar. Bu duruma ulaşmak isteyenler doğal olarak gıdalara yöneliyor.

Glutatyon öncelikle karaciğerde ve diğer hücrelerde bulunur ve çeşitli biyolojik süreçlerde kritik bir rol oynar.

Ayrıca inflamatuar süreçleri kontrol ederek antiinflamatuar etkiler gösterir.

Yeterli glutatyon seviyeleri hücrelerin sağlıklı kalmasına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ve yaşlanma süreçlerinin yavaşlamasına yardımcı olabilir.

Peki hangi besinler glutatyon içerir? Hangi gıdalar glutatyon açısından zengindir? İşte o liste…

Kırmızı Meyve ve Sebzeler:Kırmızı meyve ve sebzeler, özellikle çilek, ahududu, domates ve kırmızı biber, vücudun glutatyon seviyesini destekleyebilen antioksidanlar içerir.

Kükürt İçeren Besinler: Brokoli, lahana, sarımsak, soğan ve pırasa gibi kükürt içeren sebzeler vücutta glutatyon üretimini destekleyebilir. Glutatyonun ana bileşenlerinden biri olan sistein, kükürt içeren gıdalardan elde edilebilir.

Yeşil yapraklı sebzeler:Ispanak, pazı ve karalahana gibi yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri vitamin ve minerallerle glutatyon üretimine destek olabiliyor.

Avokado: Avokado glutatyon içeren başka bir besindir. Ayrıca glutatyonun sentezine katkıda bulunan E vitamini gibi antioksidanları da içerir.

Ceviz:Ceviz özellikle sistein ve glutatyona katkıda bulunan bir amino asit olan glisin açısından zengindir.

Balık: Somon, sardalye ve alabalık gibi yağlı balıklar omega-3 yağ asitleri ve selenyum içerir. Bu bileşenler glutatyon üretimini destekleyebilir.

Fındık:Brezilya fıstığı, ayçiçeği çekirdeği ve tam tahıllar gibi selenyum açısından zengin besinler de glutatyon üretimini destekleyebilir.

mutki-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu