Yaşam

Elektronik sigara bağımlısı kadının ciğeri çöktü

ABD’de elektronik sigara bağımlısı olan 20 yaşındaki Karlee Ozkurt’un akciğeri çöktü. Sağ akciğerinde iki kez çökme meydana geldiğini anlatan Ozkurt, “Elektronik sigara içmenin harika bir şey olduğunu düşünüyordum ama bunun bir tuzak olduğunun farkına çok geç vardım” dedi.

‘ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM’

15 yaşındayken elektronik sigara kullanmaya başladığını dile getiren Ozkurt, sağ akciğerinin iki kez çöktüğünü aktardı. 2021 yılında ilk kez ciğerlerindeki hasarı fark eden Ozkurt, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Birdenbire sırtımdaki bir kası çekmiş gibi hissettim. Yaklaşık bir saat sonra hırıltılı nefes almaya başladım. Uykusuz bir gecenin ardından hala acı çekiyordum ve nefes alamıyordum. Öleceğimi düşündüm. Hastaneye gittim ve şikayetlerimi anlattım: Göğüs ağrısı, nefes darlığı ve sırt ağrısı. Beni hemen acil servise gönderdiler.”

AMELİYATIN ARDINDAN ELEKTRONİK SİGARAYI BIRAKTI

Röntgeninde, Ozkurt’un sağ akciğerinin yüzde 50 oranında çöktüğü görüldü ve ciğeri, bir operasyonla şişirildi. Bundan 1 yıl sonra, genç kadının akciğeri tekrar çöktü. Bu kez ameliyat olmak zorunda kalan Ozkurt, ameliyatın ardından elektronik sigarayı bırakmaya karar verdiğini aktardı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu