Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan Emeklilere Destek

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 6 aydır 31 bin emekliye destek verdiklerini belirterek, “Adresi 1000 lira. Et yardımı adı altında da protein yardımı yapıyoruz, 400 lira. Ayrıca kış nedeniyle doğalgaz desteği de sağlıyoruz” Böylece zor koşullar altında yaşayanlar tüm güçlerini buna harcayabilirler.” “Ülkenin üretimine para harcayan emeklilerimizin insanca yaşamasını istiyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret etti. Yavaş, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Ziyarette konuşan Yavaş, belediye olarak toplumun her kesimine ulaşmaları gerektiğini belirterek, “Sosyal destek verdiğimiz 200 bine yakın aile var ancak son artışlardan sonra ilk olarak emeklilere 7 bin 500 lira yardım verildi” dedi. Lira, sonra bu 10 bin liraya çıkarıldı, en azından asgari fiyat kadar olmasını gönlümüz isterdi ama taban fiyatın altında fiyatlar almaya başlayınca tabii ki buna kayıtsız kalamadık ve Emeklilerimize davet yaptık. Durumda olanlar belediyeye başvursun, biz onlara destek olacağız. 6 aydır 31 bin emekliye kişi başı 1000 lira destek veriyoruz. Et yardımı adı altında da protein yardımı yapıyoruz. , 400 lira.. Kış nedeniyle doğalgaz desteği de veriyoruz. Zor şartlar altında yaşayan, tüm gücünü bu ülkenin üretimi için harcayan emeklilerimizin insanca yaşamasını istiyoruz. Bir miktar destek veriyoruz, küçük olsa bile. 6 ay oldu ama bu sefer çeşitli adaylar ‘Biz de destek vereceğiz’ dedi. Şöyle demeye başladılar: Bunu söyleyen arkadaşlar hükümete mensup adaylardır. Öncelikle emekliler bu kadar mağdur oluyorsa ve siz de farkındaysanız buradaki sorumluluk devlete düşüyor. “Emeklilerimizin insanca yaşaması için mutlaka bir şekilde hükümete başvurmaları ve bu desteğin bir an önce sağlanması gerekiyor” dedi.

‘HERKESE AYIRMADAN GÜÇLENDİRİYORUZ’

Rakibinin halen görevde olan bir belediye başkanı olduğunu belirten Yavaş, şöyle konuştu:

“Belediye başkanı olduğu ilçede biz de orada 5 bine yakın emekliye destek veriyoruz. Orada yaşayan, sosyal destek verdiğimiz 50 bine yakın vatandaşımız da var. Hiçbirini ayırmadan düzenli olarak destek veriyoruz. Bir yanda bu kadar çok ihtiyaç sahibi insan var, bir kavşağın kaçırılması bir yatırımın eksik olması anlamına geliyor.” Eksik olması önemli değil. Aslında şu anda mevcut değil. Var olmayan bir şeyle ilgili pek fazla sorun olmaz. Bunları elbette yapacağız ama bizim belediyecilik anlayışımızda bir aciliyet vardı. Acil konuların en önemlisi kentte yaşayan insanların aç kalmaması, çocukların aç yatmaması, eğitim eksikliği yaşamaması ve “Tüm dezavantajlı gruplara destek olmaya devam ediyoruz. Avrupa standardına ulaştık. Bu konuda takviyelerimiz bütçemizin yüzde 12’sine ulaştı. Avrupa’da da bu oranda. Şehrimizde yaşayan, ihtiyaç sahibi herkese destek olmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu