Haber

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay’ın esaretinin sona ermesini istedi

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararının uygulanmaması ve adliyede güvenlik görevlisiyle yaşanan arbedenin ardından Türk Personel Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş basın açıklaması yaptı. Baş, “Can Atalay esir tutuluyor. Bu esaretin bir an önce sona ermesi gerekiyor. Bu bitene kadar geri adım atmayacağız. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Adliyede güvenlik görevlileriyle adliyeye girmek için yaşanan kavganın ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil, partililer, avukatlar ve vatandaşlar basın açıklaması yapmak üzere İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Grup, “Can Atalay’a Özgürlük”, “Anayasa Mahkemesi kararı uygulanmalı, Hatay halkı temsilcisini istiyor” gibi sloganlar attı.

“MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ”

Basın açıklaması yapan Erkan Baş, “Maalesef bugün bu ülkede hukukun, adaletin ve yargının gerektirdiği kararın alınamadığı bir akşamdayız. Geçtiğimiz 5 günde olduğu gibi, sabahın erken saatlerinden itibaren bu ülkedeyiz. sabah avukat arkadaşlarımız, Can Atalay’ın dostları ve yoldaşları, ona oy veren seçmenler, Türkiye’nin herhangi bir yerindeki seçimlerde oy kullanarak oy verme hakkımızı kullanan hepimiz. Milletvekili olarak seçtiğimiz temsilcilerimizi atadık, o da yetmeyince mahkemeler aracılığıyla yeniden tescil ettirdiğimiz, tamamen hukuksuz, tamamen haksız bir şekilde cezaevinde tutulan kişiyi, “Bunun için çabalamaya devam ediyoruz” dedi. 14 Mayıs’tan bu yana defalarca Can Atalay’ın milletvekili seçildiğini ve serbest bırakılması gerektiğini anlatmaya çalıştıklarını belirten Baş, “Yetmedi, tüm hukuki yolları tekrar tekrar denedik. yorulmadan. Yetmedi, sesimizi duyurmak için adım adım 750-800 kilometre yürüdük.” “Vatandaşlar, Türkiye’de yaşayan her vatandaş bunun açık bir hukuksuzluk olduğunu biliyor ve görüyor” dedi.

Baş, “Son söz olarak şunu söyleyelim. Bu hukuksuzluğun normalleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Hatay halkının oylarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğine seçilen Sayın Can Atalay, Can Atalay Şu anda milletvekilliği sorumluluğuyla milletine karşı görevlerini yerine getirmek isteyen esaret altında tutuluyor, bu esaret içinde esir tutuluyor.” “Bir an önce durdurulmalı. Bu bitene kadar geri adım atmayacağız. Bu çabayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızı, tüm hukukçuları, hukukçuları, milletvekillerimizi bu mücadelenin içinde yer almaya davet ediyoruz.” Ortak çaba. Mahkeme kararının uygulanmamasını kabul etmeyeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu