Haber

TİP Adayı Hacıbektaşoğlu: Trabzon’un yolu var

TRABZON– Türkiye İşçi Partisi (TİP) Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Süleyman Hacıbektaşoğlu, dün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamayla adaylığını tanıttı.

“Bir yol var diyoruz ve Trabzon’da çalışmalara başlıyoruz” diyen Hacıbektaşoğlu, kentte sosyal belediyeciliği hayata geçirmek için Türkiye İşçi Partisi’nden Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu sözlerine ekledi.

‘BELEDİYELER GÜCÜN YOLUDUR’

Türkiye’de belediyelerin siyasetin merkezinde yer aldığını kaydeden Hacıbektaşoğlu, “Belediyeler genel iktidar yolunda vazgeçilmez kurumlardır. Bu bilinçle yola çıkarak sosyalist bir dünya düzenini büyük bir anlayışla hayata geçirebileceğimizi tüm vatandaşlarımıza göstermek için göreve başlıyoruz. Yerel tecrübelerle oluşturacağımız yönetim modelini ve bunun mümkün olduğunu düşünüyorum.” söz konusu.

Trabzon’un sorunlarını bildiklerini ve burada yaşayan halkla birlikte şehri yönetmeye talip olduklarını kaydeden Hacıbektaşoğlu, “Mahalle halkının taleplerinin tartışıldığı, sorunları tabandan tespit eden küçük organizasyonlar düzenleyeceğiz. kalkın ve birlikte çözüm üretin. Yani şehre sahip çıkan Trabzonlu olma kültürünü geliştireceğiz. Burası menfaat peşinde koşanların milyonlar kazandığı bir şehir.” “Şehir olmaktan çıkacak. Her şey bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte, şehir sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak şekilde planlanacak” dedi.

‘ÇİFTÇİLER İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ’

Hacıbektaşoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Şehrimiz doğal ve kültürel varlıklar açısından olağanüstü bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli koruyarak, ortaya çıkararak çevreyi, yaşam alanlarını ve kültür varlıklarını koruyan bir belediyecilik anlayışını hakim hale getireceğiz.

Aynı zamanda bir üniversiteler şehri olan şehrimize yurt dışından gelen öğrencilerin daha rahat edeceği, barınma sorunu yaşamayacağı, bu ihtiyaçların karşılandığı, kendilerini keyifli hissedecekleri yurtlara sahip olacakları bir şehir inşa edeceğiz.

İlimizin tarımının önünü açacak, çiftçilerimizin sorunlarını en aza indirecek çözümler de üreteceğiz. Üreticilerimizi gıda tekellerinin sömürüsünden kurtaracak, kendi ürünlerini üretmenin maliyetlerini düşürecek çözümler sunacağız. Bu amaçla kooperatifçilik öncülüğünü daha önce oluşturulan örneklerle hayata geçireceğiz. Geçmişteki deneyimlere bir yenisini eklemenin, Trabzon’u daha yaşanabilir bir şehir haline getirmenin bir yolu var diyoruz. Bizim yolumuz Terzi Fikirlerinin yoludur.”

(HABER MERKEZİ)

mesudiye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu