Ekonomi

TAI Akademi ile AirBusiness Academy Arasında İşbirliği Protokolü

TAI Academy ile AirBusiness Academy arasında işbirliği protokolü

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Akademi ile Airbus’ın eğitim hizmetlerinden sorumlu şirketi AirBusiness Academy arasında havacılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, “İmzamız, TAI’de bulunduğum 7 yılın en değerli imzalarından biri” dedi.

Havacılık departmanındaki gelişmelere katkı sağlamak ve daha iyi hizmet vermek amacıyla TUSAŞ Akademi ile Airbusiness Academy arasında gerçekleştirilen iş birliğinin imza töreni TUSAŞ Kahramankazan Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. İmza törenine TAI Genel Müdürü Temel Kotil, AirBusiness Academy CEO’su Adam McGonigal, TAI Akademi Lideri Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve iki şirketin yetkilileri katıldı. Törende konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, imzalanan protokolün kendileri için çok değerli olduğunu belirterek, “Dev Airbus firmasının iyi olması ve iyi üretmesi için akademisinin de iyi olması gerekiyor. İmzaladığımız bu protokol ile TUSAŞ Akademi , AirBusiness Academy ile birlikte hem Türkiye’de hem de Orta Asya ülkelerinde hizmet verecek.”

Protokol kapsamında teknisyen, mühendislik, işletme ve program enstitüsü gibi çeşitli eğitimlerin verileceğini belirten Kotil, “Eğitim tüm bu disiplinleri kapsıyor. Sadece Airbus için uçak parçası üreten bir meclis olmak istemiyoruz. Entellektüel olarak bir araya gelmemiz bizim için önemli.Airbus ile ilişkilerimiz de öğretici.İmzaladığımız imza, içinde bulunduğum 7 yılın en önemlilerinden biri. , Türkiye ve Orta Asya ülkelerinde havacılıkla ilgili kişiler. Hem bu ticaretin gelişmesini sağlayacak hem de onlara daha iyi hizmet vermemizi sağlayacaktır.” ifadesini kullandı.

Proje kapsamında iki kurumsal akademinin ortak eğitim programları düzenleyeceği ve çalışanlarına özel gelişim fırsatları sunarak ortak araştırmaları destekleyeceği belirtildi. Öte yandan, Türkiye’de eğitimin yanı sıra Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan ve Özbekistan gibi Orta Asya ülkelerinde de eğitim hizmeti verilmesini kapsayan protokol, eğitim odaklı çözümler sunmayı, havacılık ve havacılık alanında ortak iş geliştirmeyi hedefliyor. uzay sektörü ve sürdürülebilirlik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu