Haber

Şirketin üst düzey yöneticisi, Ohio’da meydana gelen ve ABD’de çevre felaketine yol açan tren kazası için özür diledi.

YENİ Demiryolu şirketinin CEO’su, ABD’nin Ohio eyaletinde 3 Şubat’ta çevre felaketine neden olan tren kazası için özür dileyerek, bölge sakinlerine milyonlarca dolarlık yardım sözü verdi.

Çevre felaketinin sahibi olan demiryolu şirketi Norfolk Southern’ın CEO’su Alan Shaw, ABD Senatosu Çevre ve Bayındırlık İşleri Komitesi panelinde konuştu.

Shaw, “Tren kazasının Doğu Filistin halkı ve çevredeki topluluklar üzerindeki etkisinden dolayı çok üzgünüm ve bunu düzeltmeye kararlıyım” dedi. terimini kullandı.

Kaza sonrası kirliliği temizlemeye ve bölge halkının kayıplarını gidermeye çalıştıklarını belirten Shaw, Norfolk Southern’ın toplumun toparlanması için 20 milyon dolarlık taahhütte bulunduğunu kaydetti.

Şirketin bölgede 10 yıl kalmayı planladığına işaret eden Shaw, “Doğu Filistin’in gelişmesi ve canlanması ne kadar sürerse sürsün yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi. konuştu

Son günlerde tartışmalara yol açan tren kazalarının önüne geçilmesi ve demiryolu taşımacılığının daha güvenilir hale gelmesi için olası yeni düzenlemelerin gündeme getirilmesi amacıyla Senato komitesi panelinin düzenlendiği bildirildi.

Ohio’da tren kazası

3 Şubat’ta ABD’nin Ohio eyaletinin Doğu Filistin kasabası yakınlarındaki demiryolunda kimyasal maddeler taşıyan Norfolk Southern’a ait 150 vagonluk trenin 50 vagonu raydan çıkarak patladı. Kazanın ardından etrafa kimyasal maddeler yayılarak çevre felaketine neden oldu ve yüksek oranda zehirli kimyasal nedeniyle bölge sakinlerinin tahliye edilmesine karar verildi.

Kazadan 3 gün sonra evlerine dönebilen bölge sakinleri baş ağrısı, göz yanması, öksürük ve halsizlik şikayeti ile çevrede hayvan ölümleri olduğu bildirildi.

Norfolk Southern, bölgeyi hassas bir şekilde temizlediklerini ve kaza nedeniyle can kaybı yaşayanlar için bölge halkına yardımcı olduklarını duyurdu.

Kaza uzun süre kamuoyunun gündeminden düşmezken, bir ay sonra Ohio, Springfield’da şirkete bağlı başka bir yük treni yeniden düştü. 4 Mart’ta meydana gelen ve 20 vagonun raydan çıktığı ikinci kazada ölen ya da yaralanan olmazken, tehlikeli bir sızıntının olmadığı bildirilirken, bölge sakinlerinin sadece tedbir amacıyla güvenli bölgede kalmaları istendi.

karpuzlu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu