Dünya

Sıfır Atık Günü’nde Büyükşehir’den eğlenceli etkinlik

Büyükşehir tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü vesilesiyle Kongre Merkezi’nde farklı alanlarda çalıştayların yer aldığı etkinlikler düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği proje ve çalışmalarıyla kentteki yeşil alanları artırmayı ve doğayı gelecek nesillere daha temiz bir şekilde aktarmayı amaçlıyor. Bu kapsamda 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü’nde eğlenceli ve farklı sıfır atık atölyelerinin yer aldığı etkinlik Büyükşehir tarafından Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

AÇILIŞTA ATIL ATLASI SAHNELENDİ

Sıfır Atık Günü Farkındalık Etkinliği’nin açılış programında Doç. Figen Büyükakın, Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Denetim Daire Başkanı Mesut Ehemmiyet, İzmit ve Derince ilçelerinden bin ilkokul öğrencisi, aileler ve vatandaşlar katıldı. . Açılış programındaki protokol konuşmaları öncesinde Derince Utku Anaokulu öğrencileri Sıfır Atık Ayırma Oyunu oynarken, Kocaeli Şehir Tiyatroları tarafından Çöp Atlası oyunu sahnelendi.

 

“DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAK ELİMİZDE”

Sıfır atık projesini ve bu tür faaliyetleri değerli bulduğunu belirten Figen Büyükakın, “Sıfır atık, çöp demek değildir. Sıfır atık, çöplerin evimizden rastgele çıkmayacağı anlamına gelmez. Sadece dikkatli kullanmamız gerektiği anlamına gelir. Bu nedenle sizler evde ailenizle birlikteyken elimizden gelenin en iyisini yapmamızı ve gelecek nesillere daha temiz, daha gelişmiş ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında Türkiye’nin buna öncülük etmesi çok değerli. Çünkü insan hayatta üç temel ihtiyaçla var olur: beslenme, barınma ve giyinme. Hayatta kalmak için doğaya çok bağımlıyız. Pandemi döneminde gördük ki doğa biz olmadan da var olmaya devam ediyor. Ama doğa olmadan yaşayamayız. Giyinmemiz, beslenmemiz ve barınma ihtiyacımız var. Tüm bu temel üç gerekliliği gerçekleştirirken, sürdürülebilir kalkınma planları kapsamında atıklarımızı kontrol altına alarak daha yaşanabilir bir dünya bırakmak bizim elimizde” dedi.

 

“SIFIR ATIKTA DÜNYAYA GÖSTERİLEN ÜLKEYİZ”

Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, “Atık oluşum nedenlerinin gözden geçirilmesi, israfın önlenmesi, israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması ile atık oluşumunu önlemeyi veya en aza indirmeyi hedefliyor. Atık oluşması durumunda, kaynağı dışında toplanıp geri dönüştürülmesini içeren bir atık yönetimi ideolojisi olarak özetleyebiliriz. Emine Erdoğan Hanım’ın himayelerinde başlattığımız bu sıfır atık projesi çalışmamızla tüm dünyada örnek alınan bir ülkeyiz.

 

ÇOCUKLAR EĞLENCELİ ZAMAN GEÇİRİYOR

Açılış programının ardından Kocaeli Kongre Merkezi fuaye alanında kurulan stantlarda çocuklara, tohum dikim ve ağaç dilimi boyama, makrome anahtarlık ve gazete biblosu, yüz boyama, atıktan oyuncak araba, bilim merkezi, tasarım ve tohum toplarının çalıştırılması ve üretilmesi, atık ayrıştırma, atık macerası, VR gözlük, bisiklet güç üretimi oyunu, güç kahramanları bilgi yarışması, el yapımı kağıt, ana şehir, kitap boyama ve küçük kaşifler ve ahşap boyama, bilgi gibi birçok atölyede eğlendi. konut, botanik, ahşap, taş boyama ve pet şişe kutu yapımı. İSU, İZAYDAŞ ve Ulaşımpark maskotlarının bölgeyi ziyaret ettiği atölye çalışmaları Doç. Dr. Figen Büyükakın da çocukları ziyaret ederek onlarla vakit geçirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu