Teknoloji

MSI’da siber saldırı şoku… Fidyeyi ödemezlerse çalınan bilgiler paylaşılacak!

Fidye yazılımı saldırısı haberlerinin ardından, Tayvanlı bilgisayar satıcısı MSI (Micro-Star International’ın kısaltması) bugün ağının bir siber saldırıda ele geçirildiğini doğruladı.

Bu haftanın başlarında, Money Message fidye yazılımı çetesinin MSI’ın bazı sistemlerine sızdığı bildirildi. 4 milyon dolarlık fidyeyi ödemeyi reddederse önümüzdeki hafta internete sızdırılacak belgeleri çaldığı iddia edildi. siber çete 1,5 TB boyutundaBelgeleri çaldığı ve fidye ödenmediği takdirde çalınan bilgilerin paylaşılacağı belirtildi.

ŞİRKET SALDIRIYI DOĞRULADI

Saldırıyla ilgili açıklama yapan şirket;

“Bazı bilgi sistemlerinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini tespit ettikten sonra MSI’ın BT departmanı, bilgi güvenliği savunma mekanizması ve kurtarma prosedürlerini başlattı. Şirket ayrıca anormalliği ilgili hükümet yetkililerine bildirdi.”söz konusu.

Şirket, saldırının zamanlaması, etkilenen sistemlerden herhangi birinin şifrelenip şifrelenmediği veya saldırganların olay sırasında iş ve müşteri bilgilerini sızdırıp sızdırmadığı hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmadı.

Ancak MSI, siber saldırının “önemli” bir operasyonel ve finansal etkisinin olmadığını ve etkilenen sistemlerde depolanan bilgilerin güvenliğini sağlamak için güvenlik geliştirmelerinin uygulandığını söyledi.

Şirket, “MSI, kullanıcıları aygıt yazılımı/BIOS güncellemelerini yalnızca resmi web sitesinden almaya ve resmi web sitesi dışındaki kaynaklardan dosya kullanmamaya teşvik ediyor”söz konusu.

sebinkarahisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu