Yaşam

Katılımevim ilk yatırımcı sunumunu yaptı

Tasarruf finansmanı dalındaki ilk ve tek halka arz şirketi Katılımevim, 2023 yılı üçüncü çeyrek mali sonuçlarını ve faaliyet raporunu kapsayan yatırımcı sunumunu gerçekleştirdi. Aralarında Türkiye’nin önde gelen portföy yönetimi ve yatırım şirketlerinin yönetici ve analistlerinin de bulunduğu 40’ı aşkın davetli katıldı. sunum. Açılış konuşmasını Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, yatırımcı sunumunu ise Katılımevim Finans Müdürü Selman Çakır yaptı. Sunumun sonundaki soru-cevap bölümünde Katılımevim Genel Müdürü Ahmet Özcan yatırımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, “Kurulduğumuz 2018 yılından halka açıldığımız bu yıla kadar hem ülke olarak hem de departman olarak öncelikle kuruluş aşamasından itibaren çok zorlu süreçlerden geçtik. salgın ve ardından deprem felaketinden. Bu zorlu dönemlere rağmen başarılı bir şekilde büyüdük ve önce BDDK lisansı, ardından halka arzla taçlandırılan bu uzun süreci tamamladık. 2023 yılının üçüncü çeyreği sonunda ulaştığımız finansal veriler, başarımızın somut bir göstergesidir. Büyüme rakamlarımızın önümüzdeki dönemde hedeflerimize ulaşmada siz değerli yatırımcılarımıza önemli bir referans olacağını düşünüyorum.” dedi.

Net kârı yüzde 958 artırdı

Türkiye’nin önde gelen faizsiz finans kuruluşlarından BDDK lisanslı Katılımevim, yılın ilk dokuz ayında tasarruf finansmanı gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 216, net faaliyet kârını yüzde 1095 ve net dönem kârını da yüzde 958 artırdı. önceki yıl. Şirketin tasarruf finansmanı gelirleri 803,4 milyon TL’ye, net faaliyet karı 459,2 milyon TL’ye, net dönem karı ise 312,9 milyon TL’ye ulaştı. Katılımevim, 2022 yılı sonunda özsermayesini yüzde 179 artışla 281,2 milyon TL’den 784,1 milyon TL’ye, aktif büyüklüğünü yüzde 117 artışla 1 milyar TL’den 2 milyar 168 milyon TL’ye, toplam sözleşme hacmini ise yüzde 117 artışla 2 milyar 168 milyon TL’ye çıkardı. 18 milyar TL’ye yükseldi. .

haberyuksekova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu