Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Olimpiyat Hedefine Doğru Konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “100. Yılda Olimpiyat Hedefine Doğru” konulu toplantıda konuştu. İmamoğlu, aralarında F.Bahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in de bulunduğu spor dünyasından birçok ismin bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, “Olimpiyat mücadelesini destekliyorum, olimpiyatları İstanbul’a getirmek, burada ev sahipliği yapmak büyük bir başarıdır. Atatürk’ün bize armağan ettiği armağanı, “Bunu onun mirası olarak görüyorum ve bize emanet ettiği değerli bir hedef gibi görüyorum ve bunu başarmanın Atatürk’e bir borç ödemek olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kentin 2036 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları gezisinde İstanbul’un önde gelen kulüplerinin sporcuları ve yöneticilerini bir araya getiren “100. Yıl Olimpiyat Hedefine Doğru” başlıklı toplantı, Şişli’deki Hilton İstanbul Bosphorus’ta gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen toplantı, aralarında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in de bulunduğu spor dünyasının birçok ünlü ismini bir araya getirdi. Toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu ve Dünya Olimpiyatçılar Birliği CEO’su Mike Miller birer konuşma yaptı.

“SPOR DÜŞÜNCE AKILIMIZA BİRLEŞME GELİYOR”

Sporun dünyadaki en sosyal olgulardan biri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Mücadeleye ve sonunda yaşanan gurura herkesi dahil ediyor. Sahada duyduğunuz gururu belki daha çok biz sahada yaşıyoruz. Sizlerle aynı bayrak altında olmaktan, aynı hedeflere odaklanmaktan son derece mutluyum.” Kendimizi üst düzeyde hissediyoruz. Özellikle kutuplaşmış bir dünyada yaşadığımızın bir gerçek olduğunu bildiğimiz bir ortamda, insanların kendi hayatları ve toplumsal konular hakkında çok farklı görüş ve hislere sahip olduklarının, herkesin diğerlerinden farklı davranabileceğinin de bilincindeyiz. Ama spor deyince tam tersine birleşme aklımıza geliyor. Spor alanlarında yaş “Cinsiyet veya sosyal bakış açısında bir fark yoktur” dedi.

“POLİTİKACILARIN BAŞARAMADIĞINI ELMASLI GENÇ KADINLAR BAŞARDI”

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenen ve Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı örnek gösteren İmamoğlu, “Filenin Sultanlarına baktığımızda , durumu daha iyi anlayabiliriz. İlkin (İlkin Aydın) sayesinde tüm durumu anlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu mesajı sporcularımıza iletiyoruz. Onları gururla alkışlıyoruz. Hissettiklerimizi ifade edebilecek kelime bulmak gerçekten zor. Özellikle bu yaz sadece spor alanında değil, saha dışında da toplumsal birlik ve beraberliği güçlendiren bir simge haline geldiler. Türkiye’nin farklı bölgelerinden sporculardan oluşan grubumuz hepimizi birleştirdi. Bizi birleştirdi. Sahada, emekte, sevinçte, gururda bizi öyle birleştirdi ki, son yıllarda görülmemiş büyük bir birleştirici gücü hepimize hissettirdi, başta ülkemizin zengin kültürünü herkese gösterdi. kadınların gücü. Onlarca yıldır yapılamayan, politikacıların asla başaramadığı elmaslardı. Genç bayanlar başarılı oldu. “Bunun için size bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“KÖKLÜ KULÜPLERİMİZ AYNI ZAMANDA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIDIR”

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremde Türkiye’nin ve İstanbul’un köklü kulüplerinin gösterdiği dayanışmanın aynı bağlamda değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden İmamoğlu, “Tanımlamanın yetersiz olduğunu bize bir kez daha kanıtladılar. onları sadece bir kulüp olarak görüyoruz. En büyüğünden en küçüğüne kadar tüm spor kulüplerimiz sivil toplum kuruluşu olduğunu tüm milletimize göstermiş, tüm kulüplerimiz kendi ekosistemleri içerisinde ileriyi temsil ettiğini her zaman göstermiş, geleceğe, gençliğe, sağlığa büyük faydalar sağladığını, 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu hepiniz, ülkemizin ve dünyanın her yerinde varsınız. Bize Büyük Başkan Mustafa Kemal Atatürk tarafından. Her birinize yürekten teşekkür ediyorum. En zor ve umutsuz anlarda bile başarıya giden bir yol olduğunu bize gösteriyorsunuz. Olimpiyat mücadelesine, Olimpiyatları İstanbul’a taşımak ve burada bir ev sahibi olmak. Bunu Atatürk’ün bize mirası olarak görüyorum. “Ve bunun bize emanet ettiği değerli bir hedef olduğunu ve bunu başarmanın Atatürk’e bir borç ödemek olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Sayın Kurumumuzun ziyaretleri sırasında bu hedefe paralel konuşma yapması da bizi sevindirdi.”

Göreve geldikleri andan itibaren İstanbul’un olimpiyat gezisi için çalışmaya başladıklarını ve bu kapsamda yaptıklarını detaylandıran İmamoğlu, ikinci hedef olarak 2027 Avrupa Oyunları’nı belirlediklerini belirtti. Bu anlamda büyük bir mesafe kat ettiklerini belirten İmamoğlu, sürecin son aşamaya geldiği bilgisini paylaştı. Olimpiyat ve Avrupa Oyunları hedeflerinin sadece sporumuz için değil, ülkemiz için de çok doğru stratejiler olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Doğrusunu söylemek gerekirse, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’daki adayımız Sayın Kurum’un ziyaretlerinde bu hedef doğrultusunda konuşmasından memnuniyet duyuyoruz. Çünkü bu iş ve hedef birliği, bu yolculukta ayrılık olmadan birlikte yürümeyi gerektiriyor. .Yapılan ziyaretler ve açıklamalarla bu projelerden haberdar olduk. Çıktıklarını görüyoruz ve bundan da mutluyuz. Tabi ki keşke daha önce bu sorunu net olarak konuşabilseydik. Ama şimdiden görüyorum ki, başarabiliyoruz. 31 Mart’tan sonra bu konuyu daha sık istişarede bulunarak hızlı hareket edin. Birlik olduğumuzu dünyaya göstererek hedeflerimize çok daha kolay ve hızlı ulaşabiliriz. Sporumuza, gençlerimize, halkımıza ve Türkiye’ye hizmette rekabet yaşanacak ; ama çok net söylüyorum bunlar ayrı olamaz. Biz her projemizi hazırlarken aslında ülkemizin, şehrimizin faydasına hazırlıyoruz. Attığımız her adımı bu yönde atıyoruz. Dolayısıyla biz de yer alıyoruz. Bu gezide, “Önümüze koyduğumuz her projeyi sahiplenebilirler, hiçbir sorun yok. İnanın, ortaya koyduğumuz her projeyi diğer siyasilerin ve devletimizin sahiplenip desteklemesi bizi ancak sevindirir, mutlu eder.”

“Herkesi Olimpiyat Meşalesi Konusunda Anlamaya Çağırıyorum”

Coğrafyası, kültürü ve stratejik konumuyla olimpiyatları en çok hak eden şehrin İstanbul olduğunun altını çizen İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumlarımızı, sporcularımızı, federasyonlarımızı, olimpiyat komitemizi, kulüplerimizi, tüm halkımızı davet ediyoruz. İmamoğlu, konuşmasının ardından Türk güreşinin yaşayan efsanesi Ahmet Ayık’a sertifika ve rozetlerini takdim etti. 1964’te Tokyo’da gümüş, 1968’de Mexico City’de altın madalya ve Hülya Şenyurt, Türkiye’nin Olimpiyat oyunlarında (1992 Barselona) madalya kazanan ilk kadın sporcusu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu