Haber

İran, Güney Kore Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) İran’a karşı yaptığı açıklamalar nedeniyle Güney Kore’nin Tahran Büyükelçisi Yun Kang-hyeon Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Güney Kore’nin Tahran Büyükelçisi Yun Kang-hyeon, Güney Kore Devlet Lideri Yoon Suk Yeol, İran ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ilişkileri, ülkesinin Kuzey Kore ile olan ilişkilerine benzetti. ve Tahran’ın Türkiye’yi Basra Körfezi’ndeki BAE’nin “düşmanı” olarak nitelendirdiği gerekçesiyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı bildirildi. Açıklamada, İran’ın protestosunun Büyükelçi’ye iletildiği, bu sözlerle ilgili olarak Seul yönetiminden acil yanıt istendiği ve bu yaklaşımın bir an önce düzeltilmesi gerektiği belirtildi. İran’ın yaptırımlar nedeniyle Güney Kore’de bloke edilen parası da dahil olmak üzere Güney Kore’nin düşmanca yaklaşımı hatırlatılarak, Seul yönetiminin ikili ilişkilerdeki sorunların çözümüne yönelik etkili adımlar atmamasının İran tarafını ikili ilişkileri yeniden gözden geçirmeye yönelteceği vurgulandı. ülkeler.

Güney Kore Büyükelçisi Yun Kang-hyeon, Güney Kore Devlet Lideri Yoon Suk Yeol ve yetkililerin İran’la ilgili konuşmalarına açıklık getirerek, bu açıklamaların İran, Güney Kore, BAE ile ilgisi olmadığını, İran’ın tepkisini Güney’e ileteceğini belirtti. Koreli yetkililer.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye yaptığı ziyarette İran’a yönelik bir konuşma yaparak, “Kardeş ülkemiz BAE’nin güvenliği bizim güvenliğimizdir. BAE İran’dır. Düşmanımız Kuzey Kore. BAE ile çok emsal bir durumdayız” dedi. – TAHRAN

haber-akkisla.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu