Haber

“O Celal’den daha hayırlıdır” diyen Ortaylı, bu kez Şengör’ü övdü: O, milli hazinemizin en önemli isimlerinden biri.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın katıldığı canlı yayında söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. Programın bittiğini düşünen Ortaylı ve Kahramanmaraş depremlerini önceden bilen Prof. Dr. Naci Görür’e atıfta bulunarak, “O bizim Celal’imizden iyidir” dedi.

ORTAYLI’DAN AÇIKLAMA

Celal Şengör ile ilgili söylediği programa damgasını vuran yakın arkadaşı Prof. Dr. İlber Ortaylı açıklama yaptı. Şengör’ün ulusal ve uluslararası konumunun tartışılmaz olduğunu belirten Ortaylı, “Fuat Köprülü’den sonra Rusya Bilimler Akademisi’ne seçilen ilk Türk Celal Şengör. Bu jeoloji bölümünde. Aynı durum Avusturya Bilimler Akademisi için de geçerli. Esasen jeoloji, Amerikan Bilimler Akademisi, Avrupa Bilimler Akademisi ve Sırbistan Bilimler Akademisi üyesidir.

“DÜNYA BUNU KESİNLİKLE TANIR, TÜRKİYE’DEN ÇIKMAK İÇİN ÇOK SABIRLIDIR”

College de France’da öğretmenlik yapacak kadar iyi Fransızca biliyor. Rusça da biliyor. Dünya onu tanımasına rağmen Türkiye’den ve Teknik Üniversite’den ayrılmayı asla düşünemeyecek kadar vatanseverdir. Türk bilim tarihini Türk kütüphanelerindeki el yazmaları arasında onun kadar takip eden bir Türk tabiat bilgini bilmiyorum. Daha çok zamanında kovulan Fuat Sezgin gibi bir hocanın yanında çalışıyordu. Kazım Çeçen ile en çok işbirliği yapan hocalardan biridir. Fuat Köprülü ve Halil İnalcık, Hoca’ya gazel edecek kadar beğenilir.

“YERİ TARIŞILMAZ”

Geçenlerde yaptığım tv programında sohbet kesildiği için Celal Hoca’yı bilgisiyle değerlendirdiğim zannedildi. Konuşmanın tamamı dinlenirse bahsin son şoklarla ilgili benim alanım dışından bir yorum olduğu kolaylıkla anlaşılır. Celal Şengör’ün Türkiye’deki ve dünyadaki konumu tartışılmaz. Celal Şengör, Türkiye’de varlığından gurur duyduğum, milli hazinemizin en değerli isimlerinden biridir. Bunu tekrar kamuoyuna duyurmak istiyorum.”

habercelikhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu