Haber

Hakkari’de “İl Afet Risk Azaltma Planı” tartışıldı

“İl Afet Risk Azaltma Planı” değerlendirme toplantısı Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Yardımcısı İdris Akbıyık başkanlığında gerçekleştirildi.

Akbıyık, Öğretmenevi Toplantı Salonu’ndaki programda depremin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla seferberlik başlatıldığını söyledi.

Kentten deprem bölgesine 137 tır insani yardım ve yüzlerce araç sevk edildiğini belirten Akbıyık, “Şu anda Hakkari’de 1581 depremzede var. 64’ü yurtlarımızda kalıyor. Devletimizin imkanlarıyla milyon 634 bin 984 lira nakdi yardım yapıldı.

Afetlerden her kurumun sorumlu olduğunu ve depreme karşı gerekli hassasiyeti göstereceklerini ve önlem alacaklarını vurgulayan Akbıyık, depremden önce güvenlik güçleri için 49 okul, hastane ve lojman yapıldığını söyledi.

Türkiye Afet Müdahale Planında her ilin eşleştiği kurumlar olduğunu ifade eden Akbıyık, şunları kaydetti:

“Hakkari’de 75 bin öğrenci ve öğretmene bilinçlendirme eğitimi verildi. 14 bin kişiye de AFAD eğitimi verdik. Burada 300 civarında AFAD gönüllümüz var. Hakkari AFAD Müdürlüğümüzden eğitimlerini aldılar ve şu anda afet bölgesinde görev yapıyorlar. Güvenlik korucularımız, jandarmamız, polisimiz de deprem bölgesinde, yani hiçbir şey yapılmıyormuş gibi, bugün ilk kez depremi düşünenlerin depremi önlemek amacıyla gündem yapması pek iyi bir niyet değil. Hakkari halkını paniğe sevk ediyor. Bunu tüm samimiyetimle söyleyeyim. 2020 yılında imar revizyonu yaptık ve mikrobölgeleme planı hazırladık. Dere yatağına izin ve riskli bir yer “Hakkari’de alternatif yol sorunu var. Bununla ilgili araştırmalar da var. Karayolları alternatif yol ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Genel olarak büyük bir hazırlık var. Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Vatandaşlar olarak imarına uygun konutlar yapacağız.”

Vali yardımcıları, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu