Haber

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Malatya’da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yıl dönümünde Malatya’da düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Anıt Fazilet Kitabı’nı imzaladı. Vali Yazıcı, Anıt Şeref Defteri’nde şunları yazdı: “Milletin canlılığının tükendiği sanıldığı bir dönemde, korkusuzca ortaya çıktınız ve Türk milletinin bağımsız yaşama arzusuna, vatan sevgisine güvendiniz. Hiçbir şeyin yılmayacağı iradenizle bağımsızlık. Büyük bir kararlılık ve cesaretle engellere göğüs gerdiniz.” Milletimizin refahı ve memnuniyeti için yorulmadan çalıştınız, kararlılıkla ve kararlılıkla bunların üstesinden geldiniz ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadınız. Millet olarak birlik ve beraberliğimizin devamı ve ülkemizin müreffeh ülkeler arasında hak ettiği yeri alması adına önümüze çıkacak tüm engelleri ortadan kaldıracağımıza emin ve rahat olun. Türk milletinin istiklâli ve istikbali uğruna yaptıklarınıza, “Bunun için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ruhunuz şad olsun” diye yazdı.

Anıt önündeki törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Kongre ve Kültür Merkezi’ne giderek Atatürk fotoğraflarının bulunduğu fotoğraf standını gezdi. Program daha sonra kongre ve kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen anma programıyla sona erdi. -MALATYA

pazaryeri-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu