Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Anayasa ve Can Atalay’a ilişkin açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bütün Türkiye’ye sesleniyoruz. Anayasayı yok saymak, devleti yok saymak demektir. Bugün bir maddeyi yok sayan, yarın başka bir maddeyi de yok sayar. Malımızın, canımızın teminatı Anayasa’dır. Polisin yetkisi Anayasa’dadır, askerin yetkisi.” Anayasada yer alıyor. Ordunun yetkisi Anayasadadır. Anayasa olmadan devlet olmaz. Anayasayı yok sayanlar bugün Can Atalay’a, Hatay’a, yarın size tehdittir. Bu darbe girişimine karşı direneceğiz ve mücadele edeceğiz. Bu mücadelede herkesi direnmeye, mücadeleye teşvik ederek, “Sizleri bu darbe girişimine karşı tavır almaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz” dedi.

Gezi Davası tutuklusu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın üyeliği, bugün TBMM Genel Kurulu’nda Yargıtay’ın kendisi hakkındaki kararının okunmasının ardından iptal edildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabından konuya ilişkin bir video paylaştı. Özel’in açıklaması şöyle:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeyiz. Dakikalar önce Genel Kurul’da Can Atalay kararı okundu ve Hatay halkının seçtiği milletvekili görevden alındı. Bu, Anayasa Mahkemesi’nin iki kararına rağmen yapıldı. Yapılmadı. Anayasa Mahkemesi’nin kararına direnmek alt mahkemeyi ilgilendiren bir konu, direndiler Yargıtay’ın buna izin vermesi mümkün değildi, yaptılar.Bu Meclis’in haklarını, kanunlarını savunacak Meclis Başkanı neredeydi? Karar az önce Birleşik Arap Emirlikleri’nde okunuyordu.

Okudukları bu kararla Meclis’i ve milleti düzenliyorlar. Bu kararı neden hâlâ Meclis Başkanı’na okutmuyorsunuz diye soruyorlar. ve böyle bir karar okundu. Meclis Başkanı, “Ben yokken bu kararı okutun” dedi. Bekir Bey’e yetki verdi ve Bekir Bey görev yaparken kararı okuttu. Sanki kendini bu ayıp ve rezillikten kurtaracakmış gibi. Tam bir siyasi devekuşu. Birleşik Arap Emirlikleri’nde başınızı gömdüğünüzde, büyük hukuksuzluğu, Meclis’e saygısızlığı, size yapılan saygısızlığı görmüyor musunuz? Kafanız BAE’de ama siz tamamen bu saray rejiminin içindesiniz, onun bir parçasısınız ve onun sizi ve Parlamentoyu kullanmasını sağlıyorsunuz. Tabi buradaki asıl sorumluluk, sarayda oturan, tüm yetkileri kendine toplayan, önce Anayasayı kendisi için ihlal eden, sonra olağanüstü hal kuralları çerçevesinde Anayasayı kendine uyarlayan, aynı zamanda yargıyı da kontrol eden bir kişinindir. . Anayasa Mahkemesi buna izin vermedi ama izin verenler Yargıtay, AK Parti yöneticileri ve en büyük sorumluluğu taşıyan bizzat Meclis Başkanıdır.

Tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. Anayasayı yok saymak, devleti yok saymak demektir. Bugün bir maddeyi görmezden gelenler yarın diğer maddeyi de görmezden gelecektir. Malımızın ve canımızın garantisi Anayasa’dadır. Polisin yetkisi Anayasada yer almaktadır. Ordunun yetkileri Anayasa’dadır. Ordunun yetkileri Anayasa’dadır. Anayasa olmadan devlet olmaz. Anayasayı yok sayanlar bugün Can Atalay’a, Hatay’a, yarın size tehdittir. Bu darbe girişimine karşı Anayasayı korumak her vatandaşın vatandaşlık görevidir. Direneceğiz, çabalayacağız. “Herkesi bu çaba içinde direnmeye, çabaya ve bu darbe girişimine karşı tavır almaya, tepki göstermeye davet ediyoruz.”

habermeram.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu