Haber

Demirtaş’ın “HDP’nin elini tutun” çağrısına Yapıcıoğlu’ndan yanıt: Bazı şartlar yerine gelirse belki bırakırız, şiddetle mesafe koysunlar.

Geçtiğimiz günlerde aktif siyaseti bıraktığını açıklayan cezaevindeki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu’na yaptığı çağrı, geniş çapta tartışıldı.

“SİZİN TUTACAĞINIZ EL, MECLİS’TE HDP’NİN ELİDİR”

Yapıcıoğlu’na HDP’nin elini tutması çağrısında bulunan Demirtaş, “HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Bey’i avukatlık yıllarımdan tanıyorum, kendisine şunu belirtmek isterim: Kürt eli, siz dediğiniz Mustafa Destici’nin elidir. Saray bahçesinde bir Kürt siyasetçi için infaz sloganları atılırken düzenlenen “Değersiz değil. Bugün gidip tutmanız gereken el, Meclis’teki HDP’li milletvekillerinin elidir. Kirli oyunlara itibar etmeden hiçbirimiz halkımızın çıkarlarına odaklanmamalıyız. Bu mesajların tarihi değeri ve prestiji ile ödüllendirilmesini temenni ediyorum” dedi.

DEMİRTAŞ’IN ÇAĞRISINA YAPICIOĞLU’DAN CEVAP

Zekeriya Yapıcıoğlu, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, Demirtaş’ın çağrısına istinaden çok sert ifadeler kullandı.

“DÜNYANIN GARANTİSİ VAR”

Yapıcıoğlu, “Aslında Demirtaş’ın davetine dikkat ederseniz, okursanız muhtemelen sadece biri bir iki cümle almış ama orada dünya hakaret ediyor. Hakaretin her türlüsü var. Hakarete alışmışlar. elini tutabilirsin.Bazı kurallar yerine getirilirse o eli tutacağız sanıyoruz.Önce şiddetle ortadan bir boşluk bıraksınlar ellerindeki Kürt kanını yıkasınlar.Dilleri ellerinden daha kirli, yapsınlar. onu da temizle.

“HUKUKİ SEBEPLE GELELİM”

Dilleri ve telaffuzları ile yüzbinlerce insanı mağdur ettiler. Binlerce insanın kanına girdiler. Onlar da temizlesinler. Gelelim yasal dayanağa. Ve kendileri için bir iradeye sahip olduklarını göstersinler. Muhtemelen öyle. Şimdi ne hakkında konuşacağız? Selahattin Demirtaş bir şeyler söylüyor. Yağ lambasından bir ayar gelir. Mersin’deki olayı kınadı. Sonra olan şey ‘kendini beğenmiş’ idi. “Yapamazsın, en azından dua et.” Kibirli olmayın, bazı ifadelerde ‘ağır bir şekilde’ ifade etmek yerine oturun. Şimdi yine bir açıklama yaptı. HDP’den farklı bir yanıt geldi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu