Haber

Bu dönem ilk kez açılan kış okullarından 250 bin öğrenci faydalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez Kış Okullarında “fen”, “sanat”, “matematik” ve “İngilizce” olmak üzere dört alanda eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarıyla ücretsiz kurslar düzenledi. yarıyıl tatilinde.

KURSLARA YOĞUN İLGİ

Dört farklı alanda düzenlenen, yenilikçi yaklaşımlarla öğrencilerin eğlenirken öğrendiği kış okulları bu yıl ilk kez 81 ilde gerçekleştirildi. Kurslara büyük önem verildi. 5.845 kurs merkezinde 14 bin öğretmenle yürütülen kış okuluna yaklaşık 250 bin öğrenci katıldı.

22 BİN KURS, 55 FARKLI ATÖLYE

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kış okulunda 81 ilde 22 bini aşkın kurs açıldı. Katılımcı öğrenciler derslerden çok memnun kaldıklarını, eksiklerini tamamlarken derslerin oldukça öğretici ve eğlenceli geçtiğini ifade ettiler. BİLSEM’lerde 55 farklı atölyede 2. ve 12. sınıf öğrencilerinin tamamı fen ve sanat derslerinden yararlandı. Robotik, yapay zeka, yazılım geliştirme, havacılık ve uzay, yenilenebilir enerji, bilimsel araştırma teknikleri, akıl oyunları gibi alanlarda 55 farklı atölye çalışması Türkiye’nin farklı bölgelerinde öğrencilerle buluşturuldu.

BAKAN ÖZER: YENİLİKÇİ UYGULAMALARLA ÖĞRENCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Mahmut Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak geçen yaz ilk kez yaz okulları açtık. Sömestr tatilinde dört farklı alanda fen, sanat, matematik ve İngilizce kış okulu açtık. Öğrencilerimiz kış okullarına çok yoğun bir şekilde katıldılar. Bu kurslardan yaklaşık 250 bin öğrenci faydalandı. Çocuklarımızın en kaliteli eğitimi almaları ve onları yalnız bırakmamaları için farklı uygulamaları hayata geçirerek her zaman yanlarında olacağız.” söz konusu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu