Haber

Ankara barajlarının aktif doluluk oranı yüzde 50’nin altında

ANKARA– Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü (ASKİ), Ankara’daki barajların doluluk oranlarına ilişkin açıklama yaptı.

Ankara’ya içme ve kullanma suyu sağlayan barajların toplam doluluk oranının yüzde 45,61, efektif doluluk oranının ise yüzde 38,25 olduğunu belirten ASKİ, 16 Temmuz 2023 prestijiyle bilinçli su tüketimine davet etti.

ANKARALILAR GÜNDE KİŞİ BAŞI 237 LİTRE SU TÜKETİYOR

Ankara çevresinde kente içme suyu sağlayan barajların toplam hacminin 1 milyar 585 milyon 393 bin metreküp olduğunu belirten ASKİ, “16 Temmuz 2023’te barajlardaki su miktarı 741 milyon metreküp olarak kayıtlara geçti. 775 bin metreküp. Bu rakam geçen yıl aynı tarihte 666 milyon 938 bin metreküp olarak ölçülmüştü. Bu da Ankara’nın bu yıl 74 milyon 837 bin metreküp daha fazla suyu olduğu anlamına geliyor.

ASKİ’nin toplam abone sayısının 2 milyon 557 bin 601 olduğunu belirten bu sayı, nüfusa bağlı olarak her geçen gün artıyor. 16 Temmuz’da şehre verilen toplam su miktarı 1 milyon 525 bin 520 metreküp oldu” diyen Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Suyumuzun her damlası değerlidir. Artık toplum olarak su kaynaklarımızın sonsuz olmadığı ve hepimizin su israfına gelip ‘Dur!’ diyeceğimiz gerçeğiyle yüzleşelim. diyelimki. Ayrıca arazi, bağ ve bahçelerin sulanmasından dolayı üst kotlarda su sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun önüne geçmek için vatandaşlarımızdan suyumuzu tutumlu kullanmalarını rica ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu