Haber

AK Parti Edirne Gençlik Kolları Çevre Temizleme Etkinliği Düzenledi

AK Parti Edirne Gençlik Kolları tarafından Edirne’de “Çevre temizliği” etkinliği düzenlendi.

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Birimi tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen etkinlik kapsamında gençler NATO Köprüsü çevresindeki çöpleri topladı.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin de İba’daki gençlere eşlik etti.

İba, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün gençlerle birlikte çöp toplayarak farkındalık oluşturduklarını belirtti.

İnsanların yediklerini, içtiklerini nehir kenarında bıraktıklarını ve buna üzüntüyle şahit olduklarını belirten İba, “Çevre bir miras değil, geleceğe bırakılacak bir emanettir. Bu nedenle farkındalık yaratarak; Burada herkese piknik yaptıktan sonra çöplerini toplamalarını ve bu doğal güzellikleri kirletmemelerini tavsiye ediyoruz. Gençlerimize de çok şey veriyoruz.” Böyle bir organizasyonu düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.” söz konusu.

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Çevre Kent ve Kültür Birimi Başkanı Hasan Aygün, bugün Türkiye genelinde park, dere ve sokakların eş zamanlı olarak temizlendiğini belirtti.

Şehirleri daha yaşanabilir kılmak ve farkındalık yaratmak amacıyla “Çevre Temizliği” etkinliğinin düzenlendiğini belirten Aygün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlattığımız ‘sıfır atık’ kampanyasıyla çevre duyarlılığımızı daha kurumsal hale getirdik. Doğada çözünmesi yüzyıllar süren plastik atıklar ve daha birçok çöp türü geri dönüştürülüyor. “Ülkemizde son yıllarda mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşanıyor. Yeşil alanlara bıraktığımız atıklar, havaların çok sıcak olması nedeniyle yangınlara neden oluyor. Bu nedenle özellikle yaz aylarında yeşil alanlarımız, ormanlarımız ve piknik alanlarımızdaki çöpleri temizlememiz gerekiyor.”

haberartova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu