Ekonomi

Yabancı satışlar 12. güne uzanıyor, Hindistan hisseleri baskı altında

Ulusal Menkul Kıymetler Borsası (NSE) verilerine göre, Hindistan hisse senetlerinde Yabancı Portföy Yatırımcıları (FPI) tarafından devam eden satışlar 12. gününe girdi. FPI’lar, 1.712,3 crore (230 milyon $) değerindeki hisseleri devrederek Hindistan borsasını etkileyen düşüş eğilimini sürdürdü.

Öte yandan Yerli Kurumsal Yatırımcılar (DII’ler) alımlarına devam ederek 1.512,1 crore (203 milyon $) değerinde hisse topladı. National Securities Depository Ltd. verilerine göre, FPI’ların istikrarlı satışlarına rağmen yabancı kuruluşlar 2023 için net alım pozisyonlarını korudu ve önceki işlem gününe kadar toplam alımları 91.628 milyar Rs (12,3 milyar $) oldu.

Bu satışların etkisi borsa endekslerine de yansıdı ve S&P BSE Sensex ve NSE Nifty 50 sırasıyla 64.832,20 ve 19.443,59 seviyesinden kapandı. Bu durum yabancı yatırımcıların net alım pozisyonlarına rağmen Hindistan hisse senetlerine karşı temkinli bir tutum sergilediğini gösteriyor.

FPI’lar tarafından devam eden satışlar ve DII’ler tarafından eş zamanlı alımlar, Hindistan hisse senedi piyasası için karışık bir tablo çiziyor. Yerli kurumsal alımlar bir miktar destek sağlarken, yabancı portföy yatırımcılarının devam eden satışları Hint hisse senetleri üzerindeki baskıyı artırıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberazdavay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu