Ekonomi

Volkswagen Doğu Avrupa’daki akü fabrikası konusunda kararsız

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberine göre Volkswagen yönetimi, Çek hükümetinin teşvik ve baskılarına rağmen Orta Doğu Avrupa’daki olası akü fabrikasının yeri konusunda hâlâ bir karara varamadı.

Volkswagen CEO’su Oliver Blume, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa’da elektrikli mobilitenin (elektromobilite) daha yavaş ilerlemesi de dahil olmak üzere piyasa koşulları nedeniyle, şu anda Avrupa’da ek lokasyon kararı alınmasına yönelik ticari bir neden bulunmadığını belirtti.

Blume daha önce Prag’da Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala ile görüşmüştü.

Fiala ise Volkswagen’in batarya konusunda karar verememesinin hayal kırıklığı yarattığını belirterek, “Daha fazla bekleyemeyiz” dedi. söz konusu.

Volkswagen’in büyük akü fabrikasına yönelik yatırım yarışında Çek hükümeti, yer olarak eski Pilsen-Line askeri havaalanını önerdi. 1.550 metre uzunluğunda piste sahip olan havalimanı daha önce Çek ordusunun stratejik rezervi olarak tutulmuştu.

Şirketin Orta Doğu Avrupa’daki olası pil fabrikasının yeri için yakın zamanda Çek Cumhuriyeti’nin yanı sıra Polonya ve Macaristan’dan da olası adaylar olarak bahsedildi.

Alman otomobil üreticisinin söz konusu fabrikasının yaklaşık 4.500 kişiye istihdam yaratması bekleniyordu. Otomotiv endüstrisi Çek Cumhuriyeti’nin gayri safi yurtiçi hasılasına yaklaşık yüzde 10 katkıda bulunmaktadır.

Volkswagen Cluster ve batarya şirketi PowerCo şu ana kadar Almanya’da Salzgitter’de, İspanya’da Valencia’da ve Kanada’da St. Petersburg’da batarya üretti. Combine’ı seçti.

senirkent-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu