Ekonomi

Ocak ayında yeni ABD şirket tahvili satış rekoru kırma yolunda

Amerika Birleşik Devletleri bu Ocak ayında yeni şirket tahvili satışlarında benzeri görülmemiş bir artışa tanık oluyor ve tahminler bunun şimdiye kadar kaydedilen en ağır Ocak olabileceğini öne sürüyor. NYSE:TFC altında faaliyet gösteren Truist Financial Corp ve NASDAQ:FITB’de listelenen Fifth Third Bancorp, Pazartesi günü finansal kurumların ihraç sonrası borç ihracına katılan en son bölgesel bankalar oldu.

Truist Financial, altı ve 11 yıllık sabit-değişken faizli tahvillerden oluşan iki bölümlü kıdemli teminatsız tahvil arzını duyurdu. Artırılacak miktar henüz açıklanmadı. Örneğin, Fifth Third Bancorp da sekiz yıllık sabitten değişkene öncelikli teminatsız tahvil ihraç etmek istiyor ancak hedef büyüklüğü henüz belirlenmedi.

Bu duyurular, bölgesel bankaların ve küresel sistemik öneme sahip bankaların (GSIB’ler) kazanç raporu sonrası borç verme eğilimini sürdürüyor. Geçen hafta PNC, Citizens ve US Bancorp toplu olarak 7,25 milyar dolar değerinde tahvil sattı; Bank of America, JPMorgan, Morgan Stanley ve Wells Fargo(NYSE: WFC) gibi birçok GSIB de onlara katıldı.

BofA Global Research tarafından bildirildiği üzere, bu kurumların geçen haftaki tahvil satışları, yeni yatırım yapılabilir (IG) şirket tahvillerinde toplam 49 milyar dolarlık arza katkıda bulundu. Ayrı olarak, BMO Capital Markets’ın Pazartesi günkü notuna göre, bu ayın yeni IG kurumsal tahvil arzı şimdiden 151 milyar dolara ulaştı.

BMO’nun ABD yatırım yapılabilir strateji direktörü Dan Krieter, bu ayın 2017’de belirlenen 175 milyar dolarlık önceki Ocak rekorunu geçme yolunda ilerlediğini öne sürüyor. Analistler yalnızca bu hafta 25 milyar dolarlık yeni IG tahvilinin daha ihraç edilebileceğini tahmin ediyor. Özellikle Yeni Yılın her haftası arz beklentilerini aştı; son iki hafta, tahmin edilen rakamların en az %30 üzerinde arz bolluğuna tanık oldu.

Krieter ayrıca, 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşan yeni ihracata yönelik güçlü talebin altını çizerek, Ocak ayının, o yıldan bu yana herhangi bir ay için en düşük yeni odun ihracatı olduğuna dikkat çekti. Risk iştahı aynı zamanda düşük dereceli kredi dilimlerine yönelik güçlü talebin de göstergesidir.

Truist ve Fifth Third’e ek olarak Pazartesi günü fiyatlanması beklenen diğer üst düzey tahvil anlaşmaları arasında MidAmerican Energy’den 31 yıllık yeşil ipotek tahvili ve New York Hayat Sigortası’ndan beş yıllık finansman anlaşması destekli tahvil yer alıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Truist Financial Corp (NYSE:TFC) en son tahvil arzına başlarken, potansiyel yatırımcılar için çok önemli olan şirketin finansal sağlığına ve piyasa durumuna dikkat etmek önemli. InvestingPro’nun en son verilerine göre Truist’in piyasa değeri 49,52 milyar dolar ve 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki aylık fiyat/kazanç (F/K) oranı 8,53, bu da kazançlara göre makul bir değerlemeye işaret ediyor. Öyle. Ek olarak, şirketin 0,94’lük bir Defter Fiyat Oranı var, bu da hisse senedinin defter değerinin biraz altında işlem gördüğünü gösteriyor; bu da değerli yatırımcılar için cazip bir ölçüm.

InvestingPro Tips, Truist’in art arda 9 yıl boyunca temettüsünü artırdığını ve 51 yıl boyunca da temettü ödemelerini sürdürdüğünü ve hissedar getirilerine olan güçlü bağlılığını ortaya koyuyor. Ayrıca şirketin %5,55 seviyesindeki temettü getirisi de gelir odaklı yatırımcılar için cazip bir rakam. Truist’in finansal istikrarına ve hem büyüme hem de gelir arayan yatırımcıları çekme yeteneğine işaret ettiği için bu, şirket tahvili satışlarındaki mevcut artış göz önüne alındığında özellikle önemlidir.

Truist’in mali durumu ve geleceğe bakış açısı hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyenler için InvestingPro platformu ek bilgiler sunmaktadır. Örneğin analistler önümüzdeki döneme ilişkin görünümlerini aşağı yönlü revize etseler de şirketin bu yıl kârlı olacağını varsayıyorlar ve bu da performansta bir toparlanma sinyali verebilir.

Truist Financial’ın kapsamlı analiziyle ilgilenen yatırımcılar InvestingPro’daki özel yeni yıl indiriminden %50’ye varan indirimle yararlanabilirler. 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim için SFY24Kupon kodunu kullanın veya 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirimden yararlanın. SFY241 Kupon kodunu kullanın. Platformda yatırım kararlarına daha fazla rehberlik edebilecek birçok ek InvestingPro İpucu bulunmaktadır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu