Yaşam

Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü Zeynep Oral’a

Nâzım Hikmet, ölümünün 60. yılında Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Vakıf, etkinlikler kapsamında bu yıl Türkiye ve Rusya’dan iki isme daha “Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü” verecek.

Ödüller, Nâzım Hikmet Kültür Sanat Vakfı’nın kurucularından, eşi Vera Tulyakova’nın kızı, gazeteci-yazar Zeynep Oral’a, Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel bağların gelişmesine katkılarından dolayı verildi. Nâzım Hikmet’in edebi mirasının korunması; tiyatro bilimcisi Anna Anatolyevna Stepanova’ya verilecek. Ödüller, 3 Haziran akşamı yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

RUSSKAYA PESNYA GÖSTERİ MERKEZİNDE ÖDÜL TÖRENİ

Moskova’da anma törenleri 3 Haziran Cumartesi günü Nâzım Hikmet’in kabri başında başlayacak. Ödül töreni ve etkinlik saat 19.00’da Russkaya Pesnya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü, 2014 yılından bu yana Moskova Nâzım Hikmet’i Anma etkinlikleri kapsamında Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel bağların güçlenmesi, Nâzım Hikmet’in eserlerinin, yaşamının ve fikirlerinin genç nesillere aktarılması ve uluslararası ilişkilerin kalıcı olması için verilmektedir. bağlar. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu