Haber

Milli Görüş’ün 10 ismi Haber7’ye konuştu: “Tarih bunu affetmeyecek!”

  • HABER7 – ÖZEL

Laiklik nedeniyle 4 partisi kapatılan, 5 kez de siyaset yasağı getirilen Milli Görüş’ün lideri vefat etti. Necmettin Erbakan Hoca’nın son ocağı, Saadet Partisi genel merkezinde düzenlenen “altı sofra” töreni büyük rahatsızlık yarattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının Saadet binası önünde “Türkiye laiktir laik kalacaktır” sloganları eşliğinde açıklanması Milli Görüş camiasında infiale neden oldu.

28 ŞUBAT’IN SİYASİ AYAĞI CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIYACAK…

başörtüsü için” 1 metre kumaş parçasıBaşörtüsü yasağının devamı için Anayasa Mahkemesi’ne koşan “Erbakan Hoca’nın hapis cezasının infazının evinde gerçekleşmesi için yapılan yasal düzenlemenin iptali için imza atan”. Kemal KılıçdaroğluSP’nin cumhurbaşkanı adaylığını Temel Karamollaoğlu’nun bizzat kendisi açıklayarak Milli Görüş’ün emektar isimleriyle görüştük.

28 Şubat postmodern darbesinde ağır bedeller ödeyen Erbakan Hoca’nın çalışma arkadaşları, HABER7‘e yaptıkları özel açıklamada Saadet Partisi’nin mevcut durumu” Babasının katiliyle aynı tarafta olmak‘ yorumunu yaptı.

Milli Görüş camiasının önde gelen isimlerinden Karamollaoğlu’nun ‘ gafletgirdiğini söyledi.

HABER7’ye açıklama yapan isimlerin ortasında; Saadet Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Selman Esmerer, Refah Yolu Hükümeti’nde Sosyal Hizmetlerden Sorumlu eski Devlet Bakanı prof. Dr. Sacit Günbey, TBMM 20. ve 21. Devrim Refah Partisi ve Fazilet Partisi Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, TBMM 19.Dönem Refah Partisi Tokat Milletvekili Ahmet Feyzi İnceöz, Türkiye Büyük Millet Meclisi 21. Dönem Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mehmet Zeki Çelik, Refah Partisi eski Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Cemal ToptancıSaadet Partisi eski İstanbul İl Başkanı Abdullah SevimMilli Görüş camiasının sembol isimlerinden Mustafa Kasadar Hoca ,Necmettin Erbakan’ın tercümanı ve Haymana Uzlaşma Komisyonu Yürütme Kurulu Başkanı Hasan YaşarSaadet Partisi eski Cumhurbaşkanlığı danışmanı ve rahmetli Oğuzhan Asiltürk’ün meslektaşı. Harun Macitgerçekleşti.

İşte yıllarını Milli Görüş davasına adamış siyasetçi ve aydınların Saadet Partisi ve SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na samimi açıklamaları…



“ERBAKAN HOCAMIZIN ARKASINDA FOTOĞRAFI VAR”

Refah-Yol Hükümeti’nde Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı prof. Dr. Sacit GünbeySaadet Partisi’nin bu duruma gelmemesi gerektiğini söyleyerek, şunları kaydetti:



“BABASININ KATİLİ VE BABASININ YÜZÜ ÜZERİNDE”

Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nden iki kez Diyarbakır Milletvekili seçildi. Ömer Vehbi Hatipoğlu, merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın kurduğu son fırkanın bugünkü durumunu rahmetli Necip Fazıl Kısakürek’in bir şiirine atıfta bulunarak şöyle anlattı:

“Saadet Partisi’nin bu süreçteki politikasını gerçekçi bulmuyorum. Bu günleri görünce rahmetli Necip Fazıl Kısakürek’in mısraları geliyor insanın aklına. ‘ Zindan iki hece, Mehmet sözde! Baban, baba katiliyle aynı tarafta! ’ Bu sözler hatırlanır… Bir partinin başka bir partiyle ittifak yapması ayrı olay ama Saadet Partisi’nin Tayyip Bey’e karşı böyle bir oluşumun içinde yer alıp sözcülüğünü yapmasını talihsiz bir olay olarak görüyorum. Biliyorsunuz, her zamanki gibi artık Saadet Partisi üyesi değilim. Ben bir Milliyetçiyim. Allah (CC) ölene kadar Milli Görüş olarak yaşamayı nasip etsin.



“OCAK AYIMIZDA SİYONİZMLE TAŞERONLUK AYIRDIK”

Saadet Partisi eski Cumhurbaşkanlığı danışmanı ve Milli Görüş camiasının önde gelen isimlerinden merhum Oğuzhan Asiltürk’ün meslektaşı. Harun MacitTemel Karamollaoğlu’nun Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Siyonizm’e taşeronluk yaptığını ileri sürdü:

“BÜTÜN İNSANLAR ERDOĞAN’A BAKIR”

Kanal İstanbul ve diğer atılımların Türkiye için hayati önem taşıdığını vurgulayan Macit, Erdoğan’ın ‘ tek başına bir kale‘ kimliğini gördüğünü ima etti:



KASADAR HOCA: “TARİH BUNU AFFETMEYECEK”

Milli Görüş camiasının bilgin adı Mustafa Kasadar Hocasadece Temel Karamollaoğlu’nun değil, Saadet Partisi’nin de ‘ihmal’ içinde olduğunu belirtti:

SADET GİK ÜYE ESMERER: “İSTEK…”

Saadet Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve YENİAD Başkanı Salman Esmerer,Merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın cezasının kaldırılmasını istemeyenler arasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun da olduğunu hatırlatarak, ‘istifa’ çağrısında bulundu:



TOPTAN: “UTANÇ RESMİ!”

Refah Partili Diyarbakır Merkez Sur ilçesi kurucu belediye başkanı Cemal ToptancıSaadet Partisi Genel Merkezi’ndeki fotoğrafın kabul edilemez olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ile Kürt seçmenin hiçbir düzeyde bağdaştırılamayacağını şöyle anlattı:

ÇELİK: “TEMEL ADAMINA ‘MADIMAK KATİLİ’ DEDİLER”

Saadet Partisi 21. Dönem Ankara Milletvekili Mehmet Zeki ÇelikTemel Karamollaoğlu’nun sol kanatta ‘Madımak Katili’ olarak anıldığını hatırlatarak, karargahtaki manzarayı ‘farkındalık’ bağlamında değerlendirdi:



İNCEÖZ: “KRALLIK KRALDAN DAHA FAZLA NEDEN?”

‘Laikliğe aykırı’ olduğu gerekçesiyle kapatılan Refah Partisi 19. Dönem Tokat Milletvekili Dr. Ahmet Feyzi İnceözmerhum Erbakan Hoca’nın yarım bırakmak zorunda kaldığı projelerin Recep Tayyip Erdoğan döneminde tamamlandığını belirterek, Saadet Partisi’ni patlattı:



SEVİM: “OLMAMASI GEREKEN YERDE”

Saadet Partisi eski İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, partisinin içinde bulunduğu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. En başından beri bu konuda olumsuz bir fikrim vardı. Parti içinde de duyurdum, kamuoyuna da bildirdim. Dolayısıyla Saadet Partisi’nin pozisyonunun olmaması gereken yer olduğuna inanıyorum.‘ diye özetledi.

YAŞAR: “BU PARTİ DOĞRUYU VE DOĞRUYU SÖYLÜYORDU”

Uzun yıllar merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın tercümanlığını yapmakta, Haymana Uzlaşma Komisyonu Yürütme Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Hasan Yaşar, partisinin mevcut durumu: “Saadet Partisi’nden önce yaşananların bizim için bir tarifi yok… Yıllardır uğraştığımız tüm pahalı şeyler önceki gün Saadet Partisi genel merkezinin önünde ayaklar altına alındı. Nereden? Başkan Yardımcılığı için… Bütün değerlerimiz yerle bir edildi… Yaşananlar Milli Görüş’ün hafızasında büyük bir travma yarattı… Hatta Saadet Partisi’nden başka partiye oy vermemiş olan Milli Görüşçülerin büyük bir üzüntü içinde olduklarını söyleyebilirim. Bu parti doğruyu ve doğruyu söyleyen bir partiydi…” dedi.

KAYNAK: HABER7

kula-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu