Haber

Milli Eğitim Bakanı Özer’den Bakü’deki Türk okullarına ziyaret “Yeni ve çok güçlü bir girişim için tüm arkadaşlarımızın yanındayız”

– Milli Eğitim Bakanı Özer’den Bakü’deki Türk okullarına ziyaret

“Çok güçlü yeni bir açılım yapmak için tüm dostlarımızın yanındayız”

BAKÜ – Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakü’deki Türk okullarını ziyaret ederek, “Özellikle mesleki eğitimde çok güçlü bir yeni açılım yapmak için tüm arkadaşlarımızın yanındayız” diyerek, mesleki eğitimdeki bu açılımla birlikte şunları ifade etti: Azerbaycan’da da mesleki eğitim çok daha güçlü hale gelecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, temaslarını Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sürdürüyor. Bakan Özer, beraberindeki heyet ile birlikte Bakü Türk Anadolu Lisesi ile Bakü’de faaliyet gösteren Uluslararası Maarif Okulu’nu ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu. Özer, Bakü Türk Anadolu Lisesi’nde yaptığı konuşmada Azerbaycan ile olan değerli ve önemli ilişkilere dikkat çekti. Bakan yardımcıları, genel müdürler ve danışmanlardan oluşan geniş bir heyet ile Azerbaycan’ı ziyaret ettiklerini belirten Özer, “Güncel çıkarları değerlendirelim, tartışalım ve özellikle cumhuriyetin ikinci yüzyılında bu ilişkileri çok daha güçlü bir şekilde güçlendirerek ilerleyelim. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu ziyaretin okul öncesi ve mesleki eğitimden, öğretmenlerin mesleki gelişiminden eğitimin dijitalleşmesine kadar her alanda çok güçlü bir işbirliğinin dönüm noktası olmasını diliyor ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizler Eğitim, her türlü desteği vererek bağlarımızı çok daha iyi bir noktaya taşıyacaktır.Bizim burada imkanlarınızı çok daha yeterli bir düzeye getirmek istiyoruz.Buradaki en büyük sorunun fiziki alan sorunu olduğunu biliyorum.Biz de tanıştık. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte süreci hızlı bir şekilde takip eden Büyükelçimiz ile inşallah çok daha yeterli bir noktaya getireceğiz. Direk ayağa kalkın” dedi.

“Özellikle mesleki eğitimde çok güçlü bir yeni açılım yapmak için tüm dostlarımızın yanındayız”

Daha sonra Uluslararası Maarif Okulu’na giden Bakan Özer, okulun faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alarak öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı olarak Azerbaycan ile eğitim alanında iş birliğini güçlendirmek amacıyla kalabalık bir heyet ile Bakü’ye geldiklerini belirterek, “Bir heyet ziyareti yapıyoruz. Bu noktaya getirmek için tüm arkadaşlarımızla kapsamlı bir çalışma yaptık.Aslında 19 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmenle kocaman bir eğitim sistemimiz var. öğretmen yetiştirmeden eğitimde dijital platformların oluşturulmasına kadar mesleki eğitim.Devlet sloganıyla ilişkilerimizi güçlendirdiğimiz Azerbaycan’ımızla da paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.çok değerli bir atılım gerçekleştirdi.çok büyük ve çok hızlı deneyimler kazandı. hem mesleki eğitim merkezlerinde hem de meslek liselerinde çok daha kaliteli bir işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesinde.”

“Mesleki eğitimdeki bu genişleme ile Azerbaycan’da da mesleki eğitim çok daha güçlü hale gelecek”

Türkiye’nin mesleki eğitimdeki tecrübesini Azerbaycan’la paylaşacaklarını ifade eden Özer, “İnşallah bir ay içinde Azerbaycan’da 72 meslek lisesi olur, sizin eğitim merciinizle görüşmeniz kapsamında biz de tüm meslek liselerini eleştireceğiz. Türkiye’deki en uygun meslek listelerimiz hem öğrenci hem de öğretmen değişimi hareketliliğini artıracağız ve Azerbaycan’da bu 72 meslek lisesinde eğitim veren 3 bin öğretmenin tamamını yetiştireceğiz. Ya da Türkiye’ye gelip orada eğitim alacaklar.Milli Eğitim Bakanlığı olarak 72 meslek lisesinin tamamının altyapı, laboratuvar ve ihtiyaçları olan tüm araç gereçler için her türlü desteği sağlayacağız. eşlerimizle paylaşma fırsatı bulduk.Değerli meslektaşım Sayın Bakanımıza teşekkür ederim.Emeği için Büyükelçimize de teşekkür ederim. bu süreçleri başarılı bir şekilde yaşlandırmak. İnşallah mesleki eğitimdeki bu açılımla Azerbaycan’da mesleki eğitim çok daha güçlü hale gelecek” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Azerbaycan temasları 1 Şubat’ta sona erecek.

haberkarabaglar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu