Haber

Malatya’da duygusal sömürüye yer yok!

MALATYA (İGFA) –Malatya’da 2023 yılında 6 bin 734 kontrol gerçekleştirdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay, 4 bin 275 dilencilik faaliyetinin engellendiğini söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay, “Belediyemizin yetki ve sorumluluğunda bulunan ana yol, cadde, kavşak, meydan ve bulvarlarda tespit edilen dilencilere karşı kontroller yapılıyor. Vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 33 üncü maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmakta olup, dilencilikten elde ettikleri gelirin mülkiyeti ise YSK kararıyla kamuya devredilmektedir. Belediye Meclisi.

Mobil Barış ve Kontrol grubu olarak 2023 yılında 6.734 kontrol gerçekleştirilerek 4.275 dilencilik faaliyeti engellendi. Dilenmekte olduğu tespit edilen 198 kişiye müdahale edilerek 58 bin 426 lira ceza kesildi. Ayrıca dilencilerden geri alınan 3 bin 485 lira paraya da ilgili mevzuat kararları uyarınca el konuldu.

DENETİMLER SONLANDIRILMAYACAK

Vatandaşımızın duygularını istismar ederek haksız menfaat elde eden kişilere yönelik denetimler hız kesmeden devam edecek, gruplarımız yıl sonuna kadar dilencilik faaliyetlerinin en aza indirilmesi için üzerlerine düşeni yapacaktır.
Vatandaşlarımızdan, duygularını istismar eden dilencilere hoşgörü göstermemelerini bekliyoruz.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu