Haber

Kayseri’den şehit ailesine anlamlı ziyaret

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Bir dizi ziyaret ve açılış için Kayseri’de temaslarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Önder Büyükkılıç, beraberindeki heyet ile birlikte 2016 yılında meydana gelen patlama sonucu şehit olan Uzman Çavuş Nuh Kürşat Temizyürek’e teşekkür etti. Siirt’te PKK’lı teröristler tarafından yerleştirilen bombanın patlaması. ailesini ziyaret etti.

Develi ilçesindeki şehidin baba ocağına ziyarette bulunan Bakan Yanık, Önder Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Şemseddin Yalçın’ı ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Başkanı Cüneyd Özdemir.

Şehit Temizyürek’in baba ocağında okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dualar edildi. Ailesiyle sohbet eden ve şehidin anılarını anne ve babasından dinleyen Yanık ve Büyükkılıç, şehit uzman astsubay Temizyürek’in anılarıyla dolu salonda duygusal anlar yaşadı.

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Önder Büyükkılıç, “Vatan için canını feda eden aziz şehidimiz Nuh Kürşat Temizyürek’in kıymetli ailesini Bakanımız Derya Yanık ile birlikte ziyaret ederek şehidimiz ve ülkemiz için dua ettik. Bu mübarek ramazan akşamında.”

BÜYÜKŞEHİR, Şehit Uzman Astsubay NUH KÜRŞAT TEMİZYÜREK İSİMİNİ TUTACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Şehit Uzman Astsubay Nuh Kürşat Temizyürek’in isminin yaşatılması için bir yere verileceğini belirterek, bu talebin yerine getirilmesi için konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşıyacaklarını ve isminin bu şekilde değiştirilemeyeceğini bildirdi. uygun bir yere verilerek şehidin yaşatılması sağlanırdı.

habertuzla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu