Ekonomi

Emlak Katılım Sukuk İhracatıyla Sektördeki Lider Konumunu Sürdürüyor

Yurt içi piyasada öncü ve yenilikçi kira sertifikası (sukuk) ihraçlarıyla sektördeki lider konumunu koruyan Emlak İştirak, katılıma dayalı sermaye piyasalarının gelişmesine ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya devam ediyor.

Açıklamaya göre Emlak İştirak, aracı kurum kullanmadan yetkili yatırım kuruluşu olarak, fon kullanıcısı olduğu ve sektör olduğu kira sertifikası ihraçlarında 14 Kasım itibarıyla 52 milyar TL’nin üzerinde sukuk ihraç etti. dolaşımdaki 7,5 milyar TL sukuk bakiyesiyle lider. olmaya devam ediyor.

Türkiye’de birçok sukuk türünde bir ilke imza atan Emlak Katılım’ın gerçekleştirdiği ilkler arasında, 25 Haziran 2020’de Türkiye’nin ilk katılım havuzuna istinaden sukuk ihracını gerçekleştirmesi, Mart ayında ise Türkiye’nin ilk özel fon havuzu üzerinden ortaklık ve risk paylaşımı yer alıyor. 19 Kasım 2021 tarihli sukuk ihracına aracılık, 10 Kasım 2021 tarihinde Türkiye’nin ilk yeşil sukuk ihracına aracılık etme, 24 Aralık 2021 tarihinde Türkiye’nin ilk eser sözleşmesine dayalı sukuk ihracına aracılık etme ve 14 Eylül 2022 tarihinde geri dönüşüm branşının ilk yeşil sukuk ihracına aracılık etme.

Emlak İştirak, gerçekleştirdiği sukuk ihraçlarının yanı sıra, iştirak bazlı sermaye piyasalarındaki bilgi ve tecrübesini çeşitli branşlardaki kurumsal şirketlere aktarmaya devam ederken, aynı zamanda Türkiye’de faaliyet gösteren kurumsal şirketlerin faizsiz finans ilkelerine uygun olarak sukuk ihraçlarına aracılık etmektedir. tarım, geri dönüşüm, emlak, otomotiv, gıda vb. birçok branşta faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu kapsamda, gıda sektörünün lider şirketlerinden Ulusoy Un’un 15 Kasım’da gerçekleştirdiği ilk sukuk ihracına aracılık eden Emlak İştirak, şirket sukuku yoluyla yaklaşık yüzde 42’lik payla pazar liderliğini 2019’da da sürdürüyor. dolaşımda yaklaşık 6,3 milyar TL tutarında dengeli şirket sukuk bakiyesi bulunmaktadır.

Katılıma dayalı sermaye piyasalarının gelişmesinde değerli bir rol üstlenen Emlak İştirak, bu yıl katılım finansmanı branşında yeni bir girişime imza atarak “katılım bazlı portföy saklama hizmeti”ni başlatan ilk iştirak banka oldu.

Söz konusu çalışmayla fonların katılım finansmanı ilkelerine uygunluğunun denetimini de yapan Emlak İştirak, katılıma dayalı fonların kontrolünde şeffaflık ve hesap verebilirliği sağlayarak bölümün sağlıklı gelişmesinde güven ortamı oluşturmayı amaçlıyor. .

devrekhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu