Ekonomi

Edirne’de Tavuk Döner Fiyatı Arttı

Edirne’deki dönerciler artan maliyetler nedeniyle yarım ekmek tavuk dönerin fiyatına 5 lira zam yaptı. Bazı tavuk dönerciler önümüzdeki hafta yarım somun tavuk dönerin fiyatını artırmaya hazırlanıyor.

Edirne yarım ekmek tavuk döneri 5 lira artışla 45 lira, dürümü ise 55 lira oldu. Dönerciler, çiğ tavuğun fiyatındaki artışlar nedeniyle kilosu 100 liradan çiğ tavuk aldıklarını belirterek, tavuk artışlarının bir yerde durması gerektiğini belirtti.

“ARTIK ZAM VERMEYECEĞİM”

Tavuk dönerci Recep Cansever şunları söyledi:

“Geçen hafta tavuğun kilosu 15 liralık artış oldu. Tavuğun kilosu 100 lira fiyatını alıyoruz. Maliyetler arttığı için dönerci arkadaşlar da fiyatı 5 lira artırdılar. Almıyorum. Bu nereye kadar bilirim ama artık dursun, yeter. Bir tüp 580 lira. Personel giderleri, vergiler, “Sigortalar gerçekten üzerimize yük oluyor. Bir yerde durması gerekiyor. Bundan sonra arttırmayacağım. Mayıs ayına kadar arttırmayı düşünmüyorum. Fiyatlar artsa da artırmayacağım. Vatandaşın satın alma gücü düştü. Adamın biri gelip dönere 55 lira verecek. Öğrenciler bunu nasıl yapacak?”

“ÇİĞ TAVUK 100 TL OLDU”

Tavuk dönerci Orkun Sezer, önümüzdeki hafta döner fiyatlarını artırmayı düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

“10 gün içinde 18 liralık artış oldu. 4 gün kapalıydım, düğünüm olduğu için geldiğimde şok oldum. Çiğ tavuk 100 lira. Bunu yansıtmamız gerekecek. Yarısını yapmayı planlıyoruz.” Pazartesi günü ekmek döner 53 lira. Bir haftadır kapalıydık, bunu çabuk yansıtmak istemiyoruz. “Artışların altında eziliyoruz.”

Döner fiyatlarında artış olmasaydı daha iyi olacağını belirten müşteri Resul Özcan, “Yapacak bir şey yok, biz bunu normal karşılıyoruz. Herkes haklı, esnaf da buna göre fiyat artırıyor. Tabi ki olur” dedi. olmasaydı daha iyi olurdu.”

haber-sinanpasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu