Haber

Cumhurbaşkanlığı Kabinesini kim oluşturacak?

ANKARA (İGFA) – Yüksek Seçim Kurulu tarafından kesin sonuçların açıklanmasının ardından atılacak adımlar gündemin ilk maddelerini oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulacak yeni kabinenin kimlerden oluşacağı, Meclis’te nasıl bir süreç geçireceği ve 6’lı partilerin bir küme oluşturup oluşturmayacağı merak konusu oldu. .

YSK 28. Dönem Milletvekili tarafından kesin sonuçların açıklanmasının ardından 3. gün TBMM’nin en yaşlı milletvekili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Meclis oturumu açılacak.

Milletvekillerinin and içtikleri tarihten itibaren 10 gün içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı seçilecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNİNİ KİMLER OLUŞTURACAK?

Milletvekillerinin andı ile bakanların görevleri sona erecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceği yeni kabinede milletvekili olan bakanlar görev alamayacak.

Ancak milletvekilliği görevinden istifa eden mevcut bakanların isimleri yine kabinede görev alabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile ilgili “güçlü kabine” mesajı verirken, kulislerde milletvekili olan bakanlara bakanlık vermeyeceği şeklinde yorumlandı.

Yine Ankara kulislerinde 3’er döngü kuralına takılan ve aday gösterilmeyen AK Parti’den 57 milletvekilinin bakan, bakan yardımcısı gibi görevlerde yer alması bekleniyor. Milletvekili aday gösterilmeyen 57 milletvekilinden, Mustafa Şentop, İsmet Yılmaz, Mustafa Elitaş, Bülent Turan, Yılmaz Tunç, Hakan Çavuşoğlu, Ali İhsan Yavuz, Nurettin Canikli, Hamza Dağ, Vedat Demiröz ve Jülide SarıeroğluBakanlıklarda adı geçiyor.

haberosmaneli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu