Haber

CHP Milletvekili Şevkin: TYP çalışanlarının mağduriyeti devam ediyor

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Toplum Yararına Program (TYP) çalışanlarının mağduriyetlerinin devam ettiğini belirterek, “AFAD bünyesinde çalışacak TYP çalışanlarının işlerine dönmesi sevindirici ancak Bakanlık tarafından bir çelişki yaratılıyor ve bu konuda bir çelişki yaratılıyor” dedi. Deprem sırasında TYP çalışanlarının tamamı gece gündüz çalıştı. “Bir gün bile izin kullanmayan çalışanlar vardı. Depremden etkilenmelerine rağmen, çalışan olarak işten uzaklaştırıldıklarında da iki kez mağdur oldular. 9 aylık çalışma süresinin uzatılması kararının 130 bin TYP çalışanının tamamını kapsaması gerekiyor. Bakanlığın bu aldatmacaya son vermesi gerekiyor. Sosyal ve eşit devlet anlayışı bunu gerektirir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, deprem illerine tahsis edileceği belirtilen 50 bin kişilik Toplumsal Yarar Programı (TYP) süresinin 9 ay uzatıldığını açıklayan bakanlığın, çalışanların onuruyla oynadığını belirtti. TYP kapsamında. Son aylarda işten çıkarılan 130 bin TYP çalışanının mağduriyetinin devam ettiğine dikkat çeken Şevkin, şöyle konuştu:

“ÇALIŞANLARIN ENDEŞELİ BEKLEMESİ DEVAM EDİYOR”

“Geçtiğimiz aylarda sözleşmesi sona eren ve iş akdi feshedilen binlerce kişiden 50 bin kişinin sözleşmelerinin 9 ay daha uzatılacağı açıklandı ancak Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararnamede, Çalışanların hangi kurum veya kuruluşlarda işlerine dönebilecekleri açıklanmadı. İŞKUR Bölge Müdürlüklerinden bilgi almaya giden TYP’liler, ‘Karar sadece “AFAD kapsamında çalışan TYP sahiplerini kapsıyor” dedi. , Adana’da bu kapsamda AFAD bünyesinde görev yapacak TYP sahibi sayısı 500 kişiden oluşuyor. Deprem bölgesindeki 50 bin AFAD çalışanının TYP sahibi yok. Bu nedenle çalışanların endişeli bekleyişi devam ediyor. Bakanlık, 50 bin AFAD çalışanının TYP sahibi olmadığını açıkladı. Bin kişiliğin hangi kurumlar tarafından tahsis edildiğini, nasıl yapıldığını, kimden uydurulduğunu kamuoyuna açıklamalıdır.

“9 AYLIK ÇALIŞMA SÜRESİNİN UZATILMASI KARARI 130 BİN TİP ÇALIŞANIN TAMAMINI KAPSAMALIDIR”

AFAD bünyesinde görev yapacak TYP’lilerin işlerine dönmesi sevindirici ancak Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı arasında çelişki yaratılıyor. Deprem sırasında tüm TYP mensupları gece gündüz çalıştı. Bir gün bile izin kullanmayan çalışanlar vardı. Deprem mağduru oldukları gibi, çalışan olarak işten uzaklaştırıldıklarında da iki kez mağdur oldular. 9 aylık çalışma süresinin uzatılması kararının 130 bin TYP çalışanının tamamını kapsaması gerekiyor. Bakanlığın bu aldatmacaya son vermesi gerekiyor. “Sosyal ve eşit devlet anlayışı bunu gerektirir.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

cilimli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu