Haber

CHP Milletvekili Dinçer: Diyanet’in açıkladığı fitre miktarı yetersiz

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı fitre miktarları hakkında şunları söyledi: “TÜİK’ten sonra Diyanet de süslü rakamlar vermeye başladı. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı fitre fiyatına vatandaş bir tas çorba bile alamıyor. Bir fakirin iki öğün terazisi alınıyor. 130 lira olarak açıklanıyor.” “Fitra fiyatına bırakın iki öğün yemeği, bir öğün yemeği bile satın alamazsınız” dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl için 130 lira olarak belirlediği fitre miktarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Dinçer şunları söyledi:

“VATANDAŞA KULAĞINI KAPAYANLAR, FİTREYİ 130 LİRA AYARLAYARAK VATANDAŞIN HEYECANINI RESMİ ENGELLİYORLAR”

“Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre fıtratın amacı, bir yoksula yaşadığı toplumun yaşam standardına uygun bir günlük yiyecek temin ederek bayram sevincine katkıda bulunmaktır. Vatandaşların aldığı zamlar Yeni yıl artık 2 aydan kısa bir sürede en az yüzde 10 oranında buharlaştı ve gıda fiyatları her geçen gün artıyor.” Günlük fiyat artışına rağmen sokağa çıkmayıp vatandaşlara kulak tıkayanlar, fitreyi 130 lira olarak belirleyerek vatandaşların bayram heyecanını resmen bastırıyor. 130 lirayla bir yoksulu doyuramazsınız, doğru dürüst gıda yardımı da sağlayamazsınız.

BU HESAP İLE SAHUR YAPAN KİŞİ İFTAR YEMEYECEKTİR; “İFTAR YAPAN SAHUR YAPAMAZ”

Dışarıdaki çorba 100 lira. Ekmeğin ortasında tavuk döner, 100 lira. Bir kilo pirinç alırsanız 50 lira, salça alırsanız en küçük paket 50 lira. 1 litre ayçiçek yağı 45 lira, kuru fasulyenin kilosu 60 lira, soğanın kilosu 10 lira, tuzun kilosu 20 lira. Kim bu paraya nasıl doyacak? Bütün Türkiye’yi açlığa, yoksulluğa mahkûm edenler, gerçek enflasyonun ortaya çıkmaması için bin bir şey yapmaya devam ediyor. Bu hesapla sahur yapan iftar etmez; İftar yapan sahur yapamayacak. Bu kararlı tedbirin bir insanın bir günlük normal beslenme ihtiyacını karşılayabileceğini düşünmek AKP iktidarına yakışır. “Fitranın belirlenen ölçüsü, Ramazan ayında iftar sofralarının boş kalacağının en değerli delilidir.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu