Haber

Cem Karaca sinema davasında karar!

Fikri Perfect’in ortak çektiği filmin kaldırılmasına karşı açılan davaya ilişkin Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, Aytaç Medya Temsilcisi Avukat Kaya Türkü ve All Stars Music şirketi sahibi Mine Aksoy’un katılımıyla İstanbul’da bir otelde basın toplantısı düzenlendi. ve sinemalardan Aytaç Medya.

Emrah Karaca, filmin vizyona girdiği hafta böyle bir sorunla karşılaşmaktan üzüntü duyduklarını belirterek, şunları söyledi: “Davacı babamın son eşidir. Miras hukuku ile kendisine devredilen hakların dörtte birinin sahibidir. Bir sanatçının en büyük mirası eserleridir. 2018 yılına kadar devam eden bir ortaklık vardı. Bu ortaklık ilgiliydi. babamın müziğine. 2018 yılında kendi inisiyatifiyle haklarını aldı. All Stars Music şirketine sattı.”söz konusu.

2018 yılından bu yana yüzlerce dizi, film, belgesel ve reklam filmine babasının müziklerini kullanma hakkını verdiklerini belirten Karaca, İstanbul Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Hukuk Mahkemesi’nin ara karar vermesine şaşırdıklarını söyledi. filmin gösterimi.

– “Gösterimler devam ediyor”

Aytaç Medya Temsilcisi Avukat Kaya Türkü de kararın kendilerine dün sözlü olarak iletildiğini ve içeriğinden haberdar olduklarını belirtti. Türkü, karara ilişkin değerlendirmelerin sürdüğünü belirterek, davanın gidişatını şu sözlerle anlattı:

“Aralık 2023’te açılmış bir dava. Davacı taraf daha önce kendi kişilik haklarına ilişkin davalar açmıştı. Şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Dün itibarıyla davanın içeriğinde çok köklü bir değişiklik olmadı. 18 Ocak’ta ara karar verildi. Belgedeki belge ve bilgiler ışığında ihtiyati tedbir talepleri reddedildi. 24 ve 26 Ocak’ta iki bilirkişi raporu belgede yer aldı. Belgede herhangi bir bilgi yoktu. aslını değiştirecek ve belgeye yeni şeyler katacak bilirkişi raporları. Maalesef bu sefer tedbir kararı alındı. Şimdi bu garanti yatırılmadı. Taramalar devam ediyor. Umudumuz ve temennimiz o ki, sonucunda hukuki çalışmalarımız sonucunda haklı olduğumuz, açılan bu davanın asılsız, usule ve temele aykırı olduğu, davacı haklarının ihlal edilmediği ortaya çıkacaktır. kuruluş. Sonuç olarak bu karar büyük bir emek ve çabanın boşa gitmesidir. Bu, ayrılma anlamına gelecektir ve davacının menfaatlerine aykırı bir karardır. Kararın yürürlüğe girmesi ve sinemanın gösteriminin durdurulması durumunda ekonomik açıdan hiçbir fayda sağlanamayacak. Burada çıkar istikrarının doğru sağlanamadığına inanıyoruz. “En kısa sürede başvurumuzu yapacağız.”

All Stars Müzik firmasının sahibi Mine Aksoy, Emrah Karaca ile İlkim Karaca arasında her zaman köprü olmaya çalıştığını kaydederek şunları söyledi:

“İşin ne hukuki, ne ahlaki, ne de ticari boyutu gerçeklerle örtüşen bir tarafta değil. Merhum Cem Karaca’nın eserlerinin gençlere kullandırılıp duyurulmasını sağlamaya çalıştım. İlkim Hanım çok kez kapımı çaldı. ‘Bu işten yoruldum, lütfen haklarımı satın alabilir misiniz?’ Dedi. Kendisine basım sözleşmesi teklif ettim. Basım istemediğini, devir istediğini söyledi. O dönemde bu hakları ciddi bir para karşılığında devraldım. Adeta bir kataloğu canlandırdım. yerde yatıyordu. Emrah’ın (Karaca) da burada büyük desteği var. Bu uzun yolculukta onların yanında oldum.”

Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın hayatını anlatan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” adlı filmde başrolleri İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın, Melisa Aslı Pamuk, Buçe Buse Kahraman, Meral Çetinkaya, Melisa Döngel paylaşıyor. .

altintashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu