Haber

Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun videolarını eleştirdi: ‘Psikolojisi de bozuldu, saldırganlaştı’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millet İttifakı Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medyada yayınladığı videoları eleştirerek, “Her gün video ve konuşmalar yapıyor. Psikolojisi bozuldu, saldırganlaştı. Biz ona sakin sakin diyoruz.”

ATA İttifakı Cumhurbaşkanlığı adayı olarak seçimlere katılan ve ikinci tur seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takviye güç verdiğini açıklayan Sinan Oğan’ın katıldığı toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, destek verenlerle bir araya geldi. gönül ona, burada bir konuşma yaptı. Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’na katılmasının güçlerini güçlendirdiğini belirten Çavuşoğlu, katılımının ardından sosyal medyadan kendisine yönelik yapılan linç girişimlerini üzüntüyle takip ettiklerini kaydetti. Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımıza takviye kuvvetlerini açıkladıktan sonra Sinan Bey’in maruz kaldığı hakaretleri, söz saldırılarını ve linç girişimlerini esefle takip ettik. Alışık olmadığı için yanında olmayanı hor gören bu yaklaşım” dedi. görüşler, muhalefetin tahammülsüzlüğünün bir örneğidir.ya benimsin ya kara toprak.benimleysen dünyanın en kötüsüsün ya da olağanüstüsün ama benimle değilsen en iyisisin dünyanın en iyisi, dünyanın en vatanseveri de olsan, en vatanseveri de olsan, sen en kötüsüsün.”

“Misyon ve makam sahibi olanların, Sinan Ogan gibi vatan ve millet ideallerini anlamalarını beklemiyoruz”

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikinci türden destekleyenler de oldu. Biz linç mi ettik? Elbette daha önceki konuşmaları ile şimdiki konuşmaları arasındaki tutarsızlıkları ortaya koymak, kamuoyunun dikkatine sunmak görevimizdir. çünkü siyasetçiler milletimize laf atmamayı öğrensinler milletin ve ülkenin yaşananları anlamasını beklemiyoruz.inşallah 2. tipte şu anki 2 milyon 520 bin oy farkını daha da yukarılara taşıyacağız. o kadar kazanacak ki bu milletin düşmanları dışında herkes kazanacak.85 milyon insanımız kazanacak, mazlumlar kazanacak, dünya barışı kazanacak.İstikrar kazanacak.Sadece Türkiye’de millet düşmanlarını kaybedecek.Biz yapmayız. Kaybetsinler, üzülsünler, Türkiye’nin düşmanlarının kaybına üzülmeyeceğiz, kimse üzülmesin.”

“Psikolojik olarak engelli”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çektiği görüntülerle ilgili konuşan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Her gün çıkıp görüntü atarak konuşuyor. Psikolojisi de bozuldu, agresifleşti. Biz ona sakin sakin diyoruz. Bu kadar saçmalığa inanıyorsanız bu kaçınılmaz son. Türkiye’yi yönetecek bir insan.” Daha sakin olması lazım.Çok içten söylüyorum Türkiye Türkiye’nin ana muhalefetinin talihsizliği Türkiye yönetmeye talip olmalı.Verdikleri sözlere bakın.Türkiye’nin 21 yıllık kazanımlarını yok etmek, Türkiye Yüzyılı meşalesini söndürmek istiyorlar. Masanın etrafındakilerin ve dışarıdan destek verenlerin tek ortak özelliği Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır.Tek amaçları mevzi paylaşmaktır.Kin ve intikamla kuruyan sofralar çabuk dağılır.Millete hizmet için değil, millete hizmet için kurulan sofralar. koltuklar dağılmış, tüketim dağılmış, darmadağın, makamlar, makamlar gelir geçer, önemli olan bu ülkeye hizmet edebilmektir, çünkü bu düşmanlık gözlerini kör eder, nasıl da savrulduklarını görürsünüz. ve ilk ilaçtan sonra; tutarsızlık ve çelişki. Zırvalığı bulamazlarsa doğruyu söylemeye başladılar.”

“Yalan mı?”

Millet İttifakı’nın 14 Mayıs’tan önce bazı terör örgütlerine yeşil ışık yaktığını ve onlarla kol kola yürüdüğünü söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Yalan mı? Milletimiz seçimlerde tokat atınca bu kez vatanseverlik maskesini takıyor. 14 Mayıs öncesi Kandil’e kayyum uygulamasına son sözü verdi.Dün seçimlerde boy ölçüsünü alınca yine ağzını değiştirdi.Aslında söylediklerini ifade edemiyorlar.Kandil’e Irak’tan, Suriye’den çekilme sözü verdi. 14 Mayıs öncesi Libya.Terör örgütleriyle mücadele tasarısına hayır oyu verdi.Neden hayır oyu verdiniz?Tokatlayınca zikzak çizmeye başladı.Yarın Suriye’den çekilirseniz PKK/PYD/YPG çıkar. Zulmün üstesinden gelin, bu zulümden kurtulanlar yine başımıza gelecek.Ek göç baskısı olacak.Teröristler sıfır noktasına ulaşacak.Türkiye’ye roketler gelmesin diye teröristleri 30 kilometre uzakta tutuyoruz.Temizliğe başladık. Orada nokta atışları var” dedi.

“Amacımız, Suriye yönetimi ile iş birliği yaparak daha fazla göçmenin geri dönüşünü sağlamak”

Suriyelilerin dönüşü için çalıştıklarını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Bakın 4 farklı harekât alanımız ve Suriye’de Türk varlığımız var. Hem emperyal güçlerin terör koridoru projelerini engelliyor hem de göçmenlerin dönüşünü garanti altına alıyoruz.” diplomatik çabalarımızla bu geri dönüş politikasını destekliyoruz. Moskova’da Suriye konulu bir toplantı yaptık. Amacımız, Suriye yönetimi ile iş birliği yaparak daha fazla göçmenin geri dönüşünü sağlamaktır. Altyapısını da birlikte hazırladık. Amacımız Suriye’nin terörden arındırılması, Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanmasıdır.

Antalya’da milliyetçiliği övüyorlar, Van’da ‘Dişimiz dişimiz Öcalan yanınızdayız’ diye bağırıyorlar.

Millet İttifakı’nı eleştirmeye devam eden Çavuşoğlu, “Devlet yönetimine talip değil misiniz? Bir de sıradan bir devletten bahsetmiyoruz, binlerce yıllık geleneğe sahip Türk devletinden bahsediyoruz. Bu nasıl bir cehalettir” dedi. siyaset bu nasıl bir cehalet gerçekten insan üzülüyor uzaktan milletle alakaları yok bunların siyaseti bu ilkesiz tutarsızlık dün ak dediler bugün kara diyorlar Antalya’da başka konuşuyorlar, Van’da başka konuşuyorlar, Antalya’da milliyetçilik konuşuyorlar, CHP’nin mitingini atıyorlar, yerde Türk bayrakları var, bunun yerine PKK’nın paçavraları var. bayraklar semboller Dün Kandil’den selam alanlar bugün milliyetçilik konuşuyor Maalesef milleti tanımıyorlar ki milliyetçiliğin farkına varsınlar Milliyetçilik vatanın ekmeğini büyütmek, ordusunu, teknolojisini güçlendirmek, yaratmak demektir. ulusal markalar milliyetçilik; Türkiye’nin mavi vatanını savunmak ve Türkiye’yi dünyada deniz gücü yapmak. milliyetçilik; Hisarlar, Hendekler, yerli ve milli hava savunma sistemleri ile Türkiye’nin hava sahasını savunmaktır. milliyetçilik; Phoenix, Bayraktar, Aksungur, Kızıl Elma, Hürkuş, Hürjet, Kaan, Tayfun, İmece, Togg’dur. Yerli ve milli olmak budur. Milliyetçilik bir telaffuz değil, milli bir duruşla vatana hizmet etmektir. Milliyetçi ve milliyetçi vatandaşlarımızı 21 yıldır kim görüyor ve gösteriyor” dedi.

haber-karapinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu