Haber

Büyük Aile Buluşması ve Sessiz Yürüyüş Yapılacak

Büyük Aile Platformu (BAP) bünyesindeki sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde 17 Eylül Pazar günü Saraçhane’de “Büyük Aile Buluşması ve Sessiz Yürüyüş” gerçekleştirilecek.

BAP’tan yapılan açıklamada, platformun “Çocuklarımız için, ailemiz için, insanlık için” sloganıyla LGBT propaganda ve dayatmalarına karşı yürüyüş düzenleyeceği toplantıda ailelerin anne, baba ile el ele vereceği belirtildi. ve çocuk ve bu küresel tehdidin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.

Açıklamada, aileleriyle birlikte on binlerce kişinin katılmasının beklendiği toplantının saat 15.00’te başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, geçen yıl eylül ayında 35 bin kişinin katılımıyla düzenlenen toplantıda sanatçı, yazar ve bilim adamlarının LGBT propagandasına tepkilerini dile getirdikleri, konuşmaların ardından Saraçhane’den Beyazıt’a sessiz yürüyüş yapıldığı belirtildi. slogan atmak veya nefret söylemi yapmak.

Açıklamada, bu yıl uzmanların konuşmalarıyla başlayacak toplantının on binlerce kişinin sessiz yürüyüşünün ardından Beyazıt Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasıyla sona ereceği belirtildi.

Açıklamada, 15 vakıf ve derneğin kurduğu Büyük Aile Platformu’nun üyelerinin her geçen gün arttığına dikkat çekilerek, 1000 sivil toplum kuruluşunun platforma üye olmasının hedeflendiği belirtildi. 2023 yılı sonuna kadar 200’den fazla vakıf ve derneğin üyesi olduğu

Açıklamada görüşlerine yer verilen BAP Genel Sekreteri Serdar Eryılmaz, geçen yılki Sessiz Yürüyüş’ün büyük ve haklı bir tepkinin ortak akılla ortaya konulmasına olanak sağladığını, haklı taleplerine verilen desteğin çığ gibi büyüdüğünü belirtti.

Eryılmaz, “Geçen yıl Saraçhane’de tek bir nefret söylemi yapılmadı ve sonrasında da tek bir hukuki sorun yaşanmadı. Yağmurun altında mekanı terk etmeyen 35 bin kişi buna şahit. Dileyenler kaydedilen görüntüleri izleyebilir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gerekli tedbirleri alıyoruz. “Milletimizin sağduyusu ile provokasyonlardan kaçınmak için her mecrada çağrımızı yapıyor, tepkimizi en güçlü şekilde dile getiriyoruz. Bu sene böyle.” ifadelerini kullandı.

“Batı’dan finanse edilen derneklerin faaliyetleriyle tehdidin boyutu artıyor.”

BAP’ın marjinal cinsel kimliklere sahip vatandaşların özel hayatlarıyla ilgilenmediğini, platformun insanlığın varlığını tehdit eden, çocukları ve gençleri hedef alan LGBT propaganda ve dayatmalarına karşı olduğunu belirten Eryılmaz, şöyle konuştu:

“Son bir yıldır toplumumuzda bu propagandaya karşı hassasiyet arttı ama Batı’dan yükselen LGBT ateşi de her yere yayıldı. Ülkemizde bu tehdidin boyutu, vakıfların finanse ettiği derneklerin faaliyetleri nedeniyle her geçen gün artıyor. Batı ve LGBT propagandası yayılıyor. Bu yangının fitili toplumsal “Medya ve dijital platformlar üzerinden yakılıyor. Bu tehdidin evlerimize gelmesi an meselesi. Bu yangın kapınızı çaldığında, siyasi tercihiniz, mizacınız, inancınız veya yaşam tarzınız ne olursa olsun ailenizi yok edecek. Dolayısıyla bugün bu yangının evlerimize sıçramaması için hep birlikte tavır almamız gerekiyor.”

Serdar Eryılmaz, aile kavramının Türk toplumunun temeli olduğunun altını çizerek, ailenin korunmasının devletin ve toplumun misyonu olduğunu vurguladı. Ailenin kozmik bir insan hakkı olduğuna işaret eden Eryılmaz, devletin bunu savunma yükümlülüğünün bulunduğunu ifade etti.

17 Eylül Pazar günü Saraçhane’de farklı dünya görüşlerinden insanların tek bir amaç için bir araya geleceğini hatırlatan Eryılmaz, bu toplantının aileler, gençler ve insanlık onuru için yapıldığını vurguladı.

Büyük Aile Toplantısı’nda rastgele nefret söylemlerinin olmayacağını belirten Eryılmaz, bu toplantı ve sessiz yürüyüşle LGBT propagandasının yasaklanmasını talep ettiklerini belirtti.

Serdar Eryılmaz, toplumun temsilcisi olan yüzlerce sivil toplum örgütünün ve milletin bu taleplerinin anayasaya uygun olduğunu belirterek, LGBT lobisinin çeşitli dezenformasyonlarla kamuoyunu kışkırtmaya çalıştığını ancak buna inandığını kaydetti. Milletimizin bu provokasyonlara karşı basiretli davranacağını ifade ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu